preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

MATEMATIKA 7. RAZRED 2021./2022.

Obavijest roditeljima i učenicima koji imaju interes!

Nastavljaju se RADDAR radionice započete prije osam godina, a u kojima je u školskoj godini 2019./20. sudjelovalo oko 400 učenika osnovnih škola grada Zagreba. Iako osnovni cilj radionica nije priprema učenika za natjecanja, dvadesetak se učenika koji su pohađali radionice plasiralo na državno natjecanje iz matematike odnosno iz informatike.

Kao i prijašnjih godina radionice će se održavati u prostorima XV. gimnazije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva i to počevši od 18. listopada 2021. To su matematičke radionice RADDAR i radionice programiranje u Pythonu RADDAR_prog, za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne i svi učenici koje zanima matematika i rješavanje problema programiranjem su dobrodošli. Uz  XV. gimnaziju i FER, suorganizator aktivnosti su udruga Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ (MNM) i Hrvatsko matematičko društvo, a u aktivnostima će sudjelovati i studenti Matematičkog odsjeka PMF-a te studenti FER-a.


Naša škola 1. listopada 2021. sudjelovala je u 11. Svjetskom danu tablice množenja. Projekt je 1998. godine u Poljskoj pokrenuo Andrzej Grabowski, a mi smo se ove godine uključili po prvi puta. Na satima matematike učenici su ispitani tablicu množenja, a oni koji nisu imali taj dan matematiku svoje su znanje mogli pokazati pred učenicima ispitivačima tijekom velikih odmora. Oni najuspješniji (sa svim točno riješenim zadacima) stekli su titulu „stručnjaka tablice množenja“. Stariji učenici ispitivali su tablicu množenja djelatnike škole, a mlađi učenici vrlo su ponosno ispitali roditelje koji su dolazili po svoju djecu nakon boravka. Uz puno zabave i smijeha ispitano je 40 roditelja, a njih 26 steklo je titulu „stručnjaka tablice množenja“. Veselimo se sljedećoj godini u kojoj ćemo se sigurno ponovo uključiti u projekt, do tada vježbajte tablicu množenja!


ČESTITAMO SVIM NAŠIM UČENICIMA KOJI SU UŠLI U IZBOR 10% NAJBOLJIH NATJECATELJA  U RH NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

„KLOKAN BEZ GRANICA 2021“.

PČELICE

 1. DAVID TOMLJANOVIĆ ( 1. MJESTO 60,00 BODOVA)
 2. KLARA BRIŠKI 

LEPTIRIĆI

 1. LUCIJA RILJE ( 1. MJESTO 60 BODOVA)
 2. MIA KRIŽMAN 
 3. MANDINA PAVETIĆ
 4. IVOR SINĐIĆ 
 5. MARTIN ČEKOLJ 

EKOLIJER

 1. KLARA ANTIĆ 
 2. JAKOV PENZAR 
 3. LORENA PERICA 
 4. ANDREJ RUBINIĆ MAJDAK 
 5. ASJA KALOGJERA  
 6. VITA BUBNJEVIĆ 

BENJAMIN

 1. VJERAN ZLATAR               
 2. EMANUEL KOVAČIĆ       
 3. ĐURO HAMERŠAK          
 4. DAUT MEKIĆ                      
 5. STIPE OSTOJIĆ                  

 

 

 

MATEMATIKA 7. RAZRED 2019. - 2020.

16. siječnja 2020. održano je  školsko natjecanje iz matematike.  

Natjecati se mogao svaki učenik bez obzira na uspjeh iz nastavnog predmeta matematika. 

NATJECATELJI  IZ 7. RAZREDA

7. RAZRED

REDNI BROJ

IME I PREZIME

RAZRED

1.

Viktorija Ćehulić Vukadinović

7.a

2.

Tara Renko

7.a

3.

Jakov Stevanović

7.b

4.

Toma Mostarčić

7.b

5.

Tea Plavčić

7.b

 

Natjecanje nastavlja jedan učenik odlaskom na Školsko (gradsko) natjecanje iz matematike u OŠ Matka Laginje, a natjecanje je održano 27. siječnja 2020.

1. Jakov Stevanović

Mentor: Tanja Soucie

Učenik se nije plasirao na Županijsko natjecanje.

 

Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju i postignutim rezultatima!!!


 

EDUVIZIJA 7. RAZRED

ZADACI S NATJECANJA IZ MATEMATIKE


CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju