preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

MATEMATIKA 6. RAZRED 2021./2022.

VEČER MATEMATIKE

2. prosinca 2021.

U našoj je školi 2. prosinca 2021. održana Večer matematike čime smo se priključili projektu koji organizira Hrvatsko matematičko društvo. Radi epidemiološke situacije ove godine Večer matematike održana je bez roditelja i unutar vlastitih razrednih odjela, ali i dalje uz mnogo veselja i uživanja. Učenici petih i šestih razreda sudjelovali su u aktivnostima organiziranim na brojnim radnim centrima, a učenici sedmih i osmih razreda rješavali su digitalne escape roomove. Profesoricama matematike Tanji Soucie, Sandri Bašić Kantolić i Raheli Boro pridružile su se i učiteljica informatike Carla Gajšek, učiteljica fizike Irena Bajzek Anić te studentice koje su na praksi kod učiteljice Soucie, Nataša Gložinić i Hana Strejček. Učenici su s velikim uzbuđenjem sudjelovali u svim matematičkim aktivnostima te su rekli da jedva čekaju sljedeću Večer matematike.


Obavijest roditeljima i učenicima koji imaju interes!

Nastavljaju se RADDAR radionice započete prije osam godina, a u kojima je u školskoj godini 2019./20. sudjelovalo oko 400 učenika osnovnih škola grada Zagreba. Iako osnovni cilj radionica nije priprema učenika za natjecanja, dvadesetak se učenika koji su pohađali radionice plasiralo na državno natjecanje iz matematike odnosno iz informatike.

Kao i prijašnjih godina radionice će se održavati u prostorima XV. gimnazije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva i to počevši od 18. listopada 2021. To su matematičke radionice RADDAR i radionice programiranje u Pythonu RADDAR_prog, za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice su besplatne i svi učenici koje zanima matematika i rješavanje problema programiranjem su dobrodošli. Uz  XV. gimnaziju i FER, suorganizator aktivnosti su udruga Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ (MNM) i Hrvatsko matematičko društvo, a u aktivnostima će sudjelovati i studenti Matematičkog odsjeka PMF-a te studenti FER-a.


Naša škola 1. listopada 2021. sudjelovala je u 11. Svjetskom danu tablice množenja. Projekt je 1998. godine u Poljskoj pokrenuo Andrzej Grabowski, a mi smo se ove godine uključili po prvi puta. Na satima matematike učenici su ispitani tablicu množenja, a oni koji nisu imali taj dan matematiku svoje su znanje mogli pokazati pred učenicima ispitivačima tijekom velikih odmora. Oni najuspješniji (sa svim točno riješenim zadacima) stekli su titulu „stručnjaka tablice množenja“. Stariji učenici ispitivali su tablicu množenja djelatnike škole, a mlađi učenici vrlo su ponosno ispitali roditelje koji su dolazili po svoju djecu nakon boravka. Uz puno zabave i smijeha ispitano je 40 roditelja, a njih 26 steklo je titulu „stručnjaka tablice množenja“. Veselimo se sljedećoj godini u kojoj ćemo se sigurno ponovo uključiti u projekt, do tada vježbajte tablicu množenja!


ČESTITAMO SVIM NAŠIM UČENICIMA KOJI SU UŠLI U IZBOR 10% NAJBOLJIH NATJECATELJA  U RH NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

„KLOKAN BEZ GRANICA 2021“

10. lipnja 2021.

PČELICE

 1. DAVID TOMLJANOVIĆ ( 1. MJESTO 60,00 BODOVA)
 2. KLARA BRIŠKI 

LEPTIRIĆI

 1. LUCIJA RILJE ( 1. MJESTO 60 BODOVA)
 2. MIA KRIŽMAN 
 3. MANDINA PAVETIĆ
 4. IVOR SINĐIĆ 
 5. MARTIN ČEKOLJ 

EKOLIJER

 1. KLARA ANTIĆ 
 2. JAKOV PENZAR 
 3. LORENA PERICA 
 4. ANDREJ RUBINIĆ MAJDAK 
 5. ASJA KALOGJERA  
 6. VITA BUBNJEVIĆ 

BENJAMIN

 1. VJERAN ZLATAR               
 2. EMANUEL KOVAČIĆ       
 3. ĐURO HAMERŠAK          
 4. DAUT MEKIĆ                      
 5. STIPE OSTOJIĆ                  

 

 

 

MATEMATIKA 6. RAZRED 2020./2021.

MATEMATIKA 6. RAZRED 2019. - 2020.

I ove se godine u našoj školi održala Večer matematike. Projekt Večer matematike krenuo je prije sedam godina kada je imao oko 20 000 sudionika, dok ih je ove godine imao preko 100 000. Sudjelovalo je oko 900 škola, 6 udruga, 120 vrtića i nekoliko sveučilišta. Pokretač je cijelog projekta profesorica Tanja Soucie, koja predaje matematiku u našoj školi. Za matematiku se uvijek govori kako je jedan od težih predmeta pa je cilj ovog projekta popularizirati taj predmet i pokazati kako može biti zabavan te uvidjeti koliko široku primjenu ima. Večer matematike sastoji se od radnih centara i radionica u kojima se matematika primjenjuje drugačijim, zabavnijim zadacima čija je svrha privući što više zainteresiranih sudionika za matematiku. Sudjelovati mogu svi: učenici, roditelji, bake i djedovi...

Napisali : Leonarda Oreč Pia Tomašković Ante Ćurković

 


16. siječnja 2020. održano je  u školsko natjecanje iz matematike.  

Natjecati se mogao svaki učenik bez obzira na uspjeh iz nastavnog predmeta matematika. 

 

NATJECATELJI  IZ 6. RAZREDA

REDNI BROJ

IME I PREZIME

RAZRED

1.

Đuro Hameršak

6.c

2.

Marta Miličić

6.c

3.

Vjeran Zlalar

6.c

4.

Tin Palčić

6.c

5.

Zora Mudrovčić

6.c

 

Natjecanje su nastavila dva učenika odlaskom na Školsko (gradsko) natjecanje iz matematike u OŠ Matka Laginje, a natjecanje je održano 27. siječnja 2020.

 1. Đuro Hameršak                                             
 2. Vjeran Zlatar                                                    

  Mentor: Iva Madjerčić   

Učenik Vjeran Zlatar ( 33 ) pozvan je na Županijsko natjecanje iz matematike koje će se održati 4. ožujka 2020. u OŠ M. Krleže u Zagrebu.

Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju i postignutim rezultatima!!!

 

 

 

EDUVIZIJA 6. RAZRED

ZADACI S NATJECANJA IZ MATEMATIKE

 

Zadaci za ponavljanje (cijeli brojevi)

Priloženi dokumenti:
Cijeli brojevi.docx


CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju