preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

Školska godina 2021./2022.

DABAR 2021. - Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Carla Astrid Gajšak, 25. 10. 2021. 13:51

DABAR 2021

Rezultati natjecanja Dabar 2021 nalaze se u prilogu.

Čestitamo svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a posebno onima koji su ušli u 10% najboljih natjecatelja u RH.

 

 


Dragi učenici,

naša škola se i ove godine pridružila Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2021. 

U prilogu su upute za prijavu na natjecanje. Prijave su otvorene do 7.11.2021. godine.

Prijave ćemo izvršiti na satu informatike ili možete izvršiti sami prateći upute. Na natjecanju sudjeluju svi učenici, od 2. do 8. razreda. 

 

 [više]

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA - EU CODE WEEK

Autor: Carla Astrid Gajšak, 11. 10. 2021. 14:23

Dragi učenici,

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Od 9. do 24. listopada 2021. održava se, po deveti put, Europski tjedan programiranja. Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano svega nekoliko stotina događaja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano skoro 73 tisuće događaja u više od 80 zemalja svijeta.

Naša se škola i ove godine pridružila događaju te uz aktivnosti koje će se provesti na nastavi, ovdje možete pratiti on - line predavanja koje organizira Hrvatski savez informatičara. Evo što vam mi preporučamo:

 

 [više]

 Izrada čestitki za Uskrs

Na satu informatike, učenici 6.b razreda su izradili čestitke za Uskrs. Čestitke su napravili pomoću programa MS Word, a korištene slike su licencirane Creative Commons licencom. Čestitke smo prezentirali pomoću alata BookCreator. Pogledajte što su radili. 

Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.


Informatika

U Osnovnoj školi Silvije Strahimira Kranjčevića, predmet Informatika se održava kao obavezan predmet u petom i šestom razredu te kao izborni predmet u sedmom i osmom razredu.

Učenici od prvog do četvrtog razreda također imaju mogućnost upisa predmeta kao izborni.

 

Izborni predmet Informatika, nakon upisa, ima status redovnog predmeta, što znači da se ocjenjuje prema kriterijima ocjenjivanja koje je propisao Ministarstvo obrazovanja te nastava se izvodi prema Kurikulu

Što se uči u sklopu predmeta i kriterije praćenja i ocjenjivanja možete pogledati po razredima.


INFORMATIKA 2020./2021.

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

U utorak, 9.veljače 2021., naša je škola, u vodstvu Carle Gajšak i Sandre Bašić Kantolić obilježila Dan sigurnijeg interneta – Zajedno za bolji internet koji svake godine, u veljači, organizira Centar za sigurniji Internet iz Osijeka.

Učenici su nizom aktivnosti  na nastavi informatike, na SR i kod kuće zajedno sa svojim roditeljima obilježili ovaj dan.


ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2020

Školsko natjecanje iz informatike održano je 3. veljače 2021. godine. I naši su učenici viših razreda sudjelovali na natjecanju u kategoriji Osnove informatike.

Carla Astrid Gajšak


    DABAR 2020

"Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji." http://ucitelji.hr/dabar2020/)

I ove je godine naša škola sudjelovala na međunarodnom online natjecanju iz informatike  "Dabar 2020", koje se provodilo od  9. do 13. studenoga. Zahvaljujemo se svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju !

Carla Astrid Gajšak i Sandra Bašić Kantolić


CODE WEEK U SSK

Europski tjedan programiranja (EU Code Week) društvena je europska inicijativa koja se održava od 10.-25. listopada 2020. i čiji je cilj na zabavan i angažirajući način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Naša je škola ovaj tjedan obilježila događaj aktivnostima koje uključuju programiranje micro:bitova.

 

Carla Astrid Gajšak i Sandra Bašić Kantolić


 

 


INFORMATIKA 2019.-2020.

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA U OS SSK

EU Code Week inicijativa je Europske komisije koje se održava od 2013. godine, a cilj joj je promocija kreativnosti, rješavanja problema te zajedničkog rada kroz programiranje. U 2018. godini u inicijativi aktivno je sudjelovalo više od 2,7 milijuna sudionika. Ove godine EU Code Week održava se od 5. do 20. listopada.

I naša se škola uključila u Tjedan programiranja provodeći niz izvanmrežnih aktivnosti u četvrtim i petim razredima kroz igre CodyRoby. Pogledajte i sami....

FOTO GALERIJA


Završeno natjecanje Dabar 2019

Od 11. do 15. studenoga održano je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Natjecanju je pristupilo ukupno 24769 učenika. 

Svaki učenik je sudjelovanjem (rješavanjem testa i ispunjavanjem ankete) ostvario pravo na digitalnu značku i diplomu koju će od 18. studenoga moći preuzeti iz sustava za natjecanje. Anketa je dostupna do 24. studenoga.

Najboljih 10% učenika dobit će i posebnu značku i diplomu.

Programski i organizacijski odbor čestita svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima!

I ove je godine 26 naših učenika sudjelovalo na ovom zanimljivom natjecanju.

Natjecanje se održalo u srijedu 13. 11. 2019. od 13,30 - 14,30. Dežurni učitelji i organizatori ovog natjecanja su profesori matematike i informatike Sandra Bašić Kantolić, Zlatko Augustinović, Tanja Soucie i Iva Madjerčić.

Evo kako je to izgledalo pogledajte sami.

FOTO GALERIJA

PRIMJERI ZADATAKA

http://skr.rs/6An


ŠKOLSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Oržano je 24. siječnja 2020.
 

Natjecali su se učenici:
Frane Baletić 8.b
Luka Martinić 8.b
 

Sudjelovali su u kategorijama LOGO i Primjena algoritama.
Obojica su osvojili maksimum bodova (150 i 200) i ostvarili pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju.

Županijsko natjecanje održat će se 13. veljače 2020.

Mentor: Zlatko Augustinović


11. veljače 2020. obilježili smo Dan sigurnijeg interneta 2020

Nizom aktivnosti na satu informatike i matematike osvjestili smo kod učenika kako se zaštititi od mogućih opasnosti na internetu.

 


 


CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju