preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica  > VIJESTI
VIJESTI

"ČITAMO MI, U OBITELJI SVI 2017./2018."

Prvo putovanje

Knjižne naprtnjače su na prvo putovanje u ovoj školskoj godini krenule 15. prosinca, a s njega su doputovale 20. prosinca 2017.  

U svoje su ih domove ponijeli Maša (3.a), Mak (3.b) i Nina (3.c). Zašto baš oni?

Odgovor je, u stvari, prilično jednostavan. Projekt je već gostovao u njihovim obiteljima jer imaju starije sestre i braću, sudionike projekta prijašnjih godina. Tako nam se činilo da su oni idealni kandidati jer im je projekt već poznat, a sestre i braća mogli su im dati i poneki savjet. Ostali učenici, kojima je projekt novost, mogli su iz njihovog primjera vidjeti kako to izgleda.

Maša je čitanjem uposlila cijelu obitelj: mamu, tatu, sestru Tiju i baku. Maši, sestri i tati svidjela se knjiga Tom Gates: sve je super (više-manje), a baki i mami knjiga koja govori o blizancima, Tko se to tamo gura. Knjiga se prvo svidjela baki pa ju je preporučila i mami. Mama Morana napisala je: „Na bakin nagovor pročitala sam Tko se to tamo gura i oduševila sam se. Knjiga je presmiješna. Prva priča Što je sreća kao da je pisana u našoj kući.“

Ali, to nije sve. Maša nas je počastila i slikom svoje obitelji tijekom čitanja knjiga iz naprtnjače. Bravo za Mašu i njezinu obitelj!

Mak je najmlađe, treće dijete u svojoj obitelji.

Prije njega naprtnjaču su u obitelj već donosili Maša i Miha, a sada je došao i njegov red. Lijepo je podijelio knjige i uživancija je počela.

Čitao je Findusov Božić (već prije je čitao još jednu slikovnicu iz iste serije, Kad je Findus bio mali i izgubio se). Maša je čitala knjigu Rim: uspon i pad carstva: svidjela se i njoj i mami. Potom je Mak čitao Toma Gatesa: odlični izgovori i druge fore. Svidjelo mu se kad je Tom spavao kod Dereka jer ga je to podsjetilo na vrijeme kad je on spavao kod prijatelja Mikule kod kojeg mu je bilo zabavno. Mama je čitala Maramu s bubamarama i svidjela joj se, a već prije je pročitala Pavličićevo Tajno ime. Mak je prolistao i Malu vrtlaricu i svidjela mu se.

Završio je dojam rečenicom: Mislim da je naprtnjača prekratko u našoj obitelji ili je samo vrijeme brzo prošlo“. Pohvala cijeloj obitelji na trudu!

Čini se  kako je Nina  naprtnjaču dobila kao neplanirani rođendanski dar! Upravo u tom tjednu, naime, Ninin je rođendan!

Čitala je u društvu tate, mame i sestre Hane. Svidio joj se Tom Gates: moj savršeni svijet. S treće je stranice prepisala: „Ova knjiga Tom Gates vrijedi barem 10 petica, ako ne i više.“ Nina je pozvala mamu da je čuje kako čita pa su onda čitale naizmjence. Potom je, ležeći između mame i tate čitala knjigu Šešir od snova i zajedno su se smijali smiješnim zgodama iz knjige. Čitala je Nina i knjigu Iluminatura i jako joj se svidjela. U nedjelju navečer svi su zajedno legli u krevet, a Nina im je čitala knjigu Svemir.

Svoju bilješku Nina je još ukrasila crtežom svoje obitelji. Bravo, Nina! I sretan ti rođendan!

 

Drugo putovanje 

Zadnjeg dana nastave u 1. polugodištu (22. prosinca 2017.) naprtnjaču su u svoj dom ponijeli Filip (3.a), Maja (3.b) i Mara (3.c). Kod njih je boravila do 27. prosinca.

Na neki način, bili su u prednosti pred ostalima jer su u naprtnjači mogli uživati po cijele dane, budući da su počeli praznici. S druge strane, to je bilo predbožićno vrijeme puno priprema za nadolazeće blagdane i vremena nije bilo tako puno, kao što se to možda činilo. Ipak, uživali su s naprtnjačom i o tome nam pričali i čitali početkom 2. polugodišta.

I još nešto. Dobili su zadatak: u dogovoreno vrijeme proslijediti naprtnjaču novim čitačima. Dakle, tijekom praznika naprtnjača je putovala u još nekoliko obitelji. Svi sudionici na vrijeme su proslijedili naprtnjaču, držeći se prethodno dogovorenog rasporeda. Bravo za sve vas!

Filip je uposlio cijelu obitelj: mamu, tatu i  mlađeg brata Frana. No, na slici koju nam je zalijepio u Bilježnici dojmova vidimo da je u čitanje bio uključen i kućni ljubimac koji je stavio šape na knjigu Tom Gates. Dobar odabir! Filip je sve knjige prolistao, a knjigu Tko se to tamo gura cijelu pročitao. Čitao ju je s cijelom obitelji i očito su se jako dobro zabavili jer je Filip napisao da je cijela obitelj „umirala“ od smijeha. Mama Paula  je bratu Franu čitala slikovnicu Uljez u dvorištu koja mu se jako svidjela, a naročito lik mačka Findusa. Mami se svidjela i  knjiga Mala vrtlarica te ju je  potaknula da u vrtu zasadi češnjak. Tata Tomislav je par puta prelistao knjigu Blago i tako se vratio u djetinjstvo jer je to bila jedna od njegovih omiljenih tema kad je bio mali. Napisao je da mu je bila interesantna karta blaga i  interaktivni  pristup jer je to nešto čega nije bilo u knjigama njegova djetinjstva.

Pohvala Filipu i svim članovima obitelji: svatko je napisao svoj komentar, a uz to su nas još počastili i fotografijom.

Maja je s mamom čitala tako puno i dugo da je u jednom trenutku izgubila glas pa neko vrijeme nije mogla pričati. Eto kako naprtnjača ponekad može djelovati na naše zdravlje!

Već u petak Maja  je mami pokazala sve knjige pa su za početak odabrale slikovnicu Findusov Božić i svidjela im se. Mama je počela čitati i roman Tajno ime. Maja je s  mamom  čitala knjigu Rim – uspon i pad carstva i zbirku kratkih priča Marama s bubamarama koja joj se svidjela. Zajedno su čitale i Toma Gatesa : odlični izgovori i druge fore. Knjiga im je bila zabavna. Čitale su i knjigu Mala vrtlarica. Svidjela im se, ali im je bila i poučna. Mama je još čitala i knjigu Disciplina bez straha i zaključila je da je vrlo poučna. I Maja misli da je naprtnjača prekratko bila u maminom i njezinom društvu i da joj je vrijeme jako brzo prošlo. Pohvala za Maju i mamu!

Mara je čitala u društvu roditelja i mlađe sestre Rute. Prvo je listala knjigu Iluminatura, a pokazala ju je i seki. No, kako ona to baš i nije razumjela, Mara joj se potrudila objasniti. Kako je bilo predbožićno vrijeme, čekale su je brojne obiteljske obveze i druženja pa je čitanje moralo pričekati. Pomagala je mami koja je imala pune ruke posla. Čitala je knjigu Tom Gates: moj savršeni svijet i bila joj je fora. Uz to, čitala je i knjigu Svemir. Mara je napisala: „ Ovaj projekt mi se sviđa zato što je natjerao cijelu obitelj da skupa čita. Obično samo mama i ja čitamo, a sad se i tata morao uključiti.“

Tata je seki čitao knjigu „Šešir iz snova“, a mama je čitala knjigu „Umijeće roditeljske ljubavi“ i odabrala poglavlja koja je i tata morao pročitati. Mara je dojam završila rečenicom: „Žao mi je da je naprtnjača bila kod mene u tjednu u kojem ima dosta obiteljskih zadataka pa joj se baš nisam stigla posvetiti koliko sam htjela“.

Svi znamo koliko Mara voli čitati. Zato ona i cijela obitelj zaslužuju pohvalu za trud!

 

Treće putovanje

Naprtnjača je krenula na treće i posljednje putovanje u 2017. godini:  29. prosinca u svoje su ih obitelji  ponijeli Karlo (3.a), Tara (3.b) i Adriano (3.c). Zajedno su dočekali novu 2018. godinu, a 3. siječnja 2018. već su je u svoje obitelji ponijeli novi čitači.

Karlo je čitao u društvu mame, tate i sestre Helene koja je prije dvije godine prvi puta donijela naprtnjaču u njihovu obitelj. No, ovaj put je glavni lik u priči o naprtnjači bio Karlo. Napisao je da su naprtnjaču otvorili i veselo razgledali knjige. On  je odabrao knjigu Tko se to tamo gura i bila mu je jako duhovita i zanimljiva jer se kroz priču o blizancima protežu neke poslovice koje su mu se jako svidjele. Heleni se najviše svidjela knjiga Tom Gates: sve je super (više-manje) jer su joj likovi bili jako smiješni. Osim toga, na kraju knjige našla je i recept za tost koji su zajedno napravili. Karlovoj mami najviše se svidjela knjiga Mala vrtlarica jer je po njenom mišljenju jako poučna i praktična te je odlučila posaditi neko voće i povrće. Tati se najviše svidjela knjiga Blago jer obožava takve knjige, a i je puna slika što je čini još zanimljivijom. Karlo je i nacrtao svoju obitelj, ruksak i knjige.

Zadnja rečenica: „Bio je to jako lijep tjedan“ najbolje govori o tome kako je Karlo proveo vrijeme s naprtnjačom. Pohvala cijeloj obitelji! 

Tara je čitala u društvu mame, tate i mlađe sestre Petre. Svatko je čitao knjige koje su mu se najviše svidjele: mami  knjiga Mala vrtlarica jer ima puno zanimljivih savjeta. Seki Petri najviše se svidjela zbirka priča Marama s bubamarama jer je upravo namijenjena mlađoj djeci. Tarinom tati svidjela se knjiga Rim - uspon i pad carstva. Tara je napisala da je tata pročitao samo tu knjigu jer je imao gripu i zbog toga bio umoran. Pohvala tati što je i u bolesti sudjelovao u obiteljskom projektu! Knjigu Tom Gates: odlični izgovori i druge fore nisu stigli pročitati do kraja, no Tara je napisala da će je posuditi u knjižnici i dovršiti čitanje.

Svoj dojam Tara je završila rečenicom: „Bilo bi super kad bi naprtnjača mogla ostati duže kod mene“. I još nas je počastila fotografijom snimljenom u vrijeme čitanja. Bravo, Tara, pohvala cijeloj obitelji!

Adriano je čitao u društvu tate i mame. Na početku, pregledao je knjigu Iluminatura. Potom je pročitao knjigu Tom Gates: moj savršeni svijet. Svidjela mu se jer su likovi radili gluposti, a posebno se nasmijao kada je Tom nacrtao učiteljicu Worthington. S brkovima! Adriano je čitao i zbirku priča Šešir od snova i napisao naslove priča koje su mu se najviše svidjele. U ponedjeljak nije čitao je je odmarao od slavlja povodom dočeka nove godine. No, već sutradan nastavio je s čitanjem priča iz zbirke Šešir od snova. Zadnjeg dana boravka naprtnjače u obitelji prolistao je i knjigu Svemir.

Dojam je završio rečenicom: „Hvala, naprtnjačo, što si boravila kod mene i neka ti se svidi i kod ostalih“. Uz to, nacrtao je sebe  i članove svoje  obitelji. Bravo, Adrinano!

 

Četvrto putovanje

U petak, 5. siječnja 2018. naprtnjača je krenula na četvrto putovanje, ali prvo u ovoj godini. U svojim su je obiteljima ugostili Viktor (3.a), Nikolina (3.b) i Lukas D. (3.c). Kod njih je boravila do srijede, 10. siječnja 2018. Evo kako je proteklo to druženje:

Viktor je čitao u društvu roditelja i sestre Virne. Sa sestrom je prolistao knjigu Blago koja im se dopala jer je zanimljiva, uzbudljiva i ima puno slika. Čitao je i knjigu Tom Gates: sve je super (više-manje) i svidjela mu se jer je jako smiješna. Prolistao je i knjigu Tko se to tamo gura i pročitao neke od priča iz nje. Tu knjigu je čitala i Viktorova mama, a tata je čitao knjigu Umijeće roditeljske ljubavi. Viktor je, iako ga takve knjige baš i ne zanimaju, prolistao i knjigu Mala vrtlarica i zaključio je kako je zanimljiva. Za kraj, pročitao je i slikovnicu Uljez u vrtu.

Potrudio se i za kraj nam je  nacrtao svoje ukućane okružene knjigama. Pohvala cijeloj obitelji za trud!

Nikolina je uposlila sve članove obitelji: mamu, tatu, brata Tomislava i tetu. No, za njih naprtnjača nije neka velika novost jer je Tomislav bio u prvoj generaciji učenika koja je prije sedam godina započela projekt u našoj školi.

Nikolina je čitala knjige Mala vrtlarica i Findusov Božić. Ova posljednja joj se svidjela jer su svi susjedi željeli da Findusu i Pettsonu Božić bude lijep. Nikolinin tata jako voli povijest pa mu se svidjela knjiga o usponu i padu rimskog carstva. Mami se svidio krimić Tajno ime. Tomislav je čitao Toma Gatesa jer u vrijeme kad je on imao naprtnjaču takvih knjiga nije bilo pa mu je knjiga poput ove novost i svidjela mu se. Nikolinina teta čitala je Malu vrtlaricu i jako joj je bila zanimljiva jer nikada nije čitala nešto slično.

Nikolina je dojam završila crtežima i rečenicom: „Da bar naprtnjača može još ostati kod mene, ali neki u razredu i dalje čekaju red da dobiju naprtnjaču“. Bravo za sve članove obitelji!

Lukas D.se s naprtnjačom družio uz podršku cijele obitelji: mame, tate i brata Ive koji je prije pet godina prvi donio naprtnjaču u obitelj. Lukas je uživao čitajući knjigu Tom Gates. Kad su mu došle baka, teta i sestrične, pokazao im je sve knjige i zajedno su čitali Iluminaturu. Kasnije, Lukas je čitao i priče iz zbirke Šešir iz snova, a i mama mu je pročitala jednu od priča iz zbirke.  Pročitao je i knjigu Lindbergh – velika pustolovina miša zrakoplovca. Najviše mu se svidjelo kako je miš napravio zrakoplov. Pregledao je i knjigu Svemir. Lukasova mama je čitala knjigu Disciplina bez straha i pričala je tati o tome što je pročitala. Osim toga, Lukasova je mama prijateljica Brune Šimleše pa joj je bilo drago da je njegova knjiga Bez rukavica našla svoje mjesto u naprtnjači.

S mamom, tatom i bratom uživao je proučavajući knjigu Iluminatura. Na kraju, nacrtao je svoju obitelj kako zajedno uživaju u čitanju. Pohvala svima za trud!

 

 

Peto putovanje

U petak, 12. siječnja 2018. naprtnjača je krenula na peto i  posljednje putovanje prije početka 2. polugodišta. U svoje su ih domove ponijele Vanja (3.a), Lorna (3.b) i Eva (3.c). U školu su ih vratile u srijedu, 17. siječnja 2018. Dosta je bilo odmaranja, počinje nastava!

Vanja je čitala u društvu roditelja. Pregledala je knjige i sve su joj izgledale zanimljivo. Čitala je knjigu Blago iz koje joj se najviše svidjela karta blaga. Potom je čitala apsolutni hit među trećašima – knjigu Tom Gates koja joj se, naravno, svidjela. Čitala je  i slikovnicu Uljez u dvorištu. Iz nje je naučila da trebamo razmisliti prije nego što nešto napravimo. Čitala je i knjigu Mala vrtlarica. Tu je knjigu čitao i Vanjin tata i svidjela mu se jer ima puno savjeta kako čuvati vrt i prirodu. Tata je pročitao skoro cijelu knjigu Umijeće roditeljske ljubavi i rekao je kako je naučio neke nove stvari. Vanjina je mama čitala knjigu Tko se to tamo gura i bila joj je zanimljiva.

Na kraju, Vanja je nacrtala i obitelj tijekom čitanja. Velika pohvala Vanji i roditeljima!

I Lorna je čitala u društvu roditelja. Bilo im je zanimljivo: svatko je uzeo knjigu koja mu se sviđa i uživao u čitanju! Lorna je čitala Toma Gatesa, a od njega se odmarala čitajući Findusov Božić.  Lornina mama čitala je Malu vrtlaricu, a tata Rim – uspon i pad. Lorna je je u društvu roditelja prolistala knjige koje su oni odabrali za čitanje. S mamom se dogovorila da će na proljeće posaditi grašak i jagode te posijati salatu u boci. Još je odlučila pitati baku smije li kod nje posaditi bundevu i mrkvu. Cijeli eko vrt! Eto kako knjige iz naprtnjače pozitivno djeluju na svoje čitače!

Bravo za cijelu obitelj! Čekamo slike posađenog voća i povrća. Jagode možemo i probati.

Eva je u projekt čitanja uključila cijelu obitelj: mamu, tatu, mlađeg brata Niku i mlađu seku Juliju. Sudeći prema onome što je napisala, uživali su. Eva je, kao prava ljubiteljica čitanja, prolistala i pročitala gotovo sve: knjigu Iluminatura, Toma Gatesa, priču Lindbergh – pustolovina miša zrakoplovca, zbirku priča Šešir iz snova, knjigu Svemir: legendarna putovanja,  a s mamom i knjigu Disciplina bez straha. Iz nje joj se najviše svidjela priča Moj tata je mornar u kojoj je na smiješan način opisano kako se djevojčica zabunila i za  tatu rekla da je mornar, a on je, u stvari, menadžer.

Ipak, Evi se najviše svidio Tom Gates. Priče iz zbirke Šešir iz snova čitala je bratu i sestri, a s njima je čitala i mama. U krevetu, svi su zajedno čitali knjigu Iluminatura. U toj je knjizi Niko vidio gabonsku ljuticu i vikao: „Zmija“, a Julija je, vidjevši geparda, rekla : „Mata“ (= maca). Tata je čitao knjigu Bez rukavica.

Eva je svoj dojam završila rečenicom: „Jako mi se svidio ovaj projekt zato što je natjerao roditelje da čitaju zajedno s djecom“. Nakon toga nacrtala je svoju obitelj na kojoj Niko drži knjigu, a Julija filter iz knjige Iluminatura. Pohvala svima, naročito Evi jer je čitala bratu i sestri!

 

Šesto putovanje

Na svom šestom putovanju naprtnjača je bila od 19. do 24. siječnja 2018. U svoj su je dom ponijeli Ramona i Leon (3.b) i Adrian (3.c)

Ramona i Leon uživali su čitajući u društvu roditelja. Budući da su se potrudili i svatko napisao svoj dojam, red je da ih tako i objavimo.

Ramona je napisala da su,  čim je naprtnjača stigla k njima, svi počeli razgledavati knjige. Tata i Leon čitali su knjigu Rim – uspon i pad carstva, a tata je Leonu objašnjavao o čemu se radi. Mama je listala knjigu Disciplina bez straha, no nije joj se baš svidjela jer više voli krimiće. Zato je počela čitati Pavličićev krimić Tajno ime i bio joj je zanimljiv. Ramona je čitala Toma Gatesa i bio joj je dobar. Istu knjigu čitao je i Leon.  Ipak, bila je tužna što naprtnjača mora otići nakon nepunog tjedna boravka u obitelji.

Leon je bio jako sretan što je naprtnjača došla u njihov dom. Prvo je s tatom malo čitao knjigu Rim – uspon i pad carstva i bilo mu je zanimljivo. Tati se knjiga jako svidjela jer voli povijest i jer je jako poučna. Ramona je počela čitati knjigu Tom Gates. Leon je pročitao knjigu Findusov Božić. Bila mu je uzbudljiva i zabavna. I on je čitao je knjigu Tom Gates. Knjiga mu se svidjela jer je Tom smišljao dobre i smiješne ideje. I zato što nije bebasta i dosadna. Mama je u Maloj vrtlarici tražila kako se uzgajaju maline kako bi ih mogli uzgajati u Gorskom kotaru. No, ostalo im je nejasno kako bi to maline trebale gledati na jug? Mama je još čitala knjigu Disciplina bez straha, no nije joj se baš svidjela. Ali svidio joj se krimić Tajno ime zato što je uzbudljiv. Uz to, napisao ga  je hrvatski pisac  pa su mami mjesta događaja u romanu bila poznata. Leon je primijetio da se, otkad je stigla naprtnjača, dogodilo nešto super: jako su malo gledali TV!

Za kraj, poželio je da naprtnjača ostane još malo kod njih kako bi stigli pročitati zbirku Marama s bubamarama. I zadnja rečenica: „Ali bilo je baš super“!

Super za  vas dvoje i vaše roditelje!

Adrianu su se u čitanju pridružili roditelji i sestra Sofia koja je prije četiri godine prvi puta donijela naprtnjaču u obitelj. Nakon što im je Adrian podijelio knjige, počelo je zajedničko čitanje.

Adrian je čitao Toma Gatesa, Iluminaturu i knjigu Svemir: legendarna putovanja. Najviše mu se svidjela knjiga Tom Gates jer je smiješna. Sofia  je čitala zbirku Šešir od snova i Toma Gatesa, mama knjige Svemir i Disciplina bez straha, a tata knjigu Bez rukavica.

Zajedno su pročitali knjigu Lindbergh: velika pustolovina miša zrakoplovca te pogledali video o autoru i ilustratoru knjige. 

Sofia je napisala da joj se i ovaj put sviđa projekt. Svidjela joj se zbirka Šešir od snova jer se sastoji od kratkih pričica koje se mogu povezati sa stvarnim životom.

Za kraj, Adrian je zalijepio fotografiju koja prikazuje cijelu obitelj tijekom čitanja. Pohvale cijeloj obitelji!

 

Sedmo putovanje

Naprtnjača je 26. siječnja 2018.  po sedmi put krenula u obitelji naših učenika. Do zadnjeg dana siječnja gostovala je kod Nike (3.a), Bartola B. (3.b) i Lukasa P. (3.c). Evo kako je proteklo njihovo druženje.

Nika je čitala u društvu mame Nede i brata Pavela. Najviše su joj se svidjele knjige Blago i Mala vrtlarica. Iz prve knjige je puno naučila o starom blagu, a najviše joj se svidjela karta blaga. U knjizi o maloj vrtlarici svidjelo joj se to što djevojčica sama uči o poslovima u vrtu. Niki se najmanje  svidjela knjiga Tom Gates jer joj se ne sviđa povezivanje knjige i stripa. Nije joj se baš svidjela ni knjiga Tko se to tamo gura zbog stalnog ponavljanja nekih riječi poput „moj jednojajčani brat“ i „moj stariji brat“.

Mama Neda prolistala je sve knjige, neke su joj se svidjele, a neke ne. Najinteresantnija joj je bila knjiga Mala vrtlarica jer o toj temi ni djeca ni roditelji danas ne znaju dovoljno.

Pavel je prolistao sve knjige i bile su mu fora, no morao je učiti pa ih nije stigao pročitati.

Svi zaslužuju pohvale!

Bartol B. je uživao u knjigama u društvu mame i starije sestre Eme koja je prije dvije godine prvi puta donijela naprtnjaču u njihovu obitelj. Prolistao je sve knjige iz naprtnjače. Čitao je Toma Gatesa i knjiga mu je bila jako smiješna. Mama je čitala Malu vrtlaricu i bila joj je super. Na žalost, Ema i tata nisu mogli sudjelovati u čitanju, Ema zato što je čitala svoju lektiru, a tata zato što je bio u bolnici.

Pohvala svima, a tati brz oporavak!

Lukas P. čitao je s mamom, tatom i sekom Emom.  Pregledali su sve knjige iz naprtnjače. Prva knjiga koju su čitali bila je Iluminatura, a druga Svemir: legendarna putovanja. Lukasu se knjiga o svemiru jako svidjela: saznao je zanimljive podatke o Jupiteru, Saturnu i njihovim mjesecima, čak i njihova imena. Lukasova mama čitala je knjigu Disciplina bez straha, a tata knjigu Bez rukavica. Zajedno su čitali zbirku Šešir od snova. Svidjela mu se priča Šašave novine, a nije mu se svidjela priča Cijepljenje. Zajedno su čitali i knjigu Lindbergh: velika pustolovina miša zrakoplovca.

Lukas nam je atmosferu tijekom čitanja dočarao i crtežom na kraju dojma. Hvala na trudu i zanimljivim informacijama o Jupiteru i Saturnu!    

 

 

Osmo putovanje

Vjerovali ili ne, naprtnjača već po osmi put putuje u obitelji trećaša. Od 2. do 7.2018.  veljače naprtnjaču  su  ugostili  Ema D. (3.a), Leopold (3.b) i Valon (3.c). Kako im je bilo? Pročitajte!

Ema je čitala s mamom i mlađom sestrom Petrom. Pročitala je knjigu o Tomu Gatesu i bila joj je zanimljiva i smiješna. Prolistala je i knjigu Blago, ali joj  nije bila pretjerano zanimljiva. Ostale knjige joj se uopće nisu sviđale. Mlađa sestra je gledala slikovnicu Uljez u dvorištu.

Svoj dojam o knjigama napisala je i Emina mama Magdalena. Knjiga Tko se to tamo gura bila joj je zanimljiva i smiješna. Najviše joj se svidjela knjiga Blago. Evo razloga: „Možda zato što sam u Eminoj dobi željela biti arheolog“. Sjajno, znači prava knjiga u pravom ruksaku.

Za kraj, Ema nam je pokazala svoj crtež o projektu  iz Bilježnice dojmova.  

Pohvala svim članovima obitelji!

Leopold je napisao da mu je bilo teško okupiti sve članove obitelji. Sa starijim  bratom je čitao Toma Gatesa i Tajno ime, a sestre su čitale Rim – uspon i pad carstva, Malu vrtlaricu i Maramu s bubamarama. Nisu stigli pročitati slikovnicu Findusov Božić.

Žao mu je što naprtnjača nije mogla ostati još par dana jer bi se sigurno dobro zabavili čitajući i ostale knjige iz nje. Za kraj, pokazao nam je fotografiju koja je snimljena tijekom čitanja knjiga iz naprtnjače.

Leopold je zaslužio veliku pohvalu za trud!

Valon je čitao s mamom, mlađom sestrom Elindom i starijim bratom Elhamom koji je prije dvije godine i sam bio sudionikom projekta. Valon je prvo čitao knjigu Iluminatura. Ta mu se knjiga najviše svidjela jer mu  je bila zanimljiva i iz nje je puno naučio o životinjama.  Osim nje, čitao je i knjigu Svemir: legendarna putovanja. Sa sestrom je prolistao knjigu Šešir od snova. Brat Elham čitao je knjigu Tom Gates: moj savršeni svijet.  Mama je Valonu, Elindi  i Elhamu čitala knjigu Lindbergh: pustolovina miša zrakoplovca. Uz to, čitala je i knjigu Disciplina bez straha.

Valona i obitelj pohvaljujem za veliki trud!


Školska knjižnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju