preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

ŠKOLSKA MREŽNA STRANICA ZA NJEMAČKI JEZIK, pokrenuta 8.9.2020.

WILLKOMMEN! heart DOBRO DOŠLI!

                           

Za GLAVNU stranicu Njemačkoga jezika u šk. god. 2020./21. kliknite

ili lijevo u izborniku na SCHULJAHR 2020/21 ili ovdje na Schuljahr 2020/21.

smiley

ŠKOLSKI PROJEKT IZ NJEMAČKOGA JEZIKA

VLAKIĆEM KROZ EUROPU

Učenici 1., 2. i 3. razreda sudjelovali su u projektu VLAKIĆEM KROZ EUROPU. Projekt su organizirali Goethe-Institut Kroatien, Filozofski fakultet u Zagrebu i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića kako bi još više potaknuli interes učenika za učenje njemačkoga jezika u našoj školi.

Pripremnu radionicu učenicima je 17. i 19.5.2021. održala Alma Kalinski, učiteljica njemačkoga iz naše škole. Mnogi su učenici već tada pokazali zavidno znanje osnova njemačkoga jezika! No, nekima je to bio prvi susret s njemačkim jezikom i kulturom zemalja u kojima se govori taj jezik, pa su tom prilikom naučili kako izgledaju zastave Njemačke, Austrije i Švicarske, koji se gradovi nalaze u kojoj zemlji, odakle dolaze bečki šnicl i bečki valcer, gdje se proizvode precizni satovi, ukusni sirevi i fina čokolada, a iz koje zemlje dolaze svjetski poznati automobili... I naravno, kako pozdravljamo na njemačkom!

U tjednu 24.–28.5.2021. učenici su sudjelovali na prvoj radionici o Heidi. Kroz igre i zabavne aktivnosti učili su o godišnjim dobima, bojama, švicarskim Alpama, prijateljima... Crtali su i pjevali uz Heidi… Na drugoj radionici u tjednu 7.–11.6.2021. učili su o njemačkim automobilima kao što su Porsche, Mercedes, BMW, Audi, Opel, VW (Volkswagen), naučili boje semafora i smjerove u kojima možemo voziti poštujući prometna pravila. Zatim su robotima i automobilima davali navigacijske upute kako da stignu do Berlina, Hamburga, Münchena, Frankfurta, Kölna itd. U nekim su skupinama nastali predivni crteži supermodernih auta iz mašte učenika. Radionice su pripremili i održali studenti Germanistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, mladi i simpatični budući profesori njemačkoga jezika, a u radionicama su, uz nazočnost učitelja i učiteljica iz produženog boravka, sudjelovale i Mirela Landsman Vinković s Filozofskog fakulteta i Alma Kalinski iz OŠ S. S. Kranjčevića.

Svima puno hvala na sudjelovanju i veselom druženju uz njemački jezik!

Vielen Dank! Tschüs!!!

Alma Kalinski 

studentica Lucija s izloženim crtežima učenika 3.a, objavljeno 11.6.2021.

smiley

SSK IN WORT UND BILD

anlässlich unseres Schulfestes 17.2.2021.

SSK U RIJEČI I SLICI

povodom proslave Dana naše škole 17.2.2021.

Srdačno Vas pozivamo da posjetite virtualnu izložbu rezultata našega projekta za poticanje višejezičnosti i time uveličate proslavu Dana naše škole!

Dopustite da Vas iznenadimo – uživajte u radovima učenika i učenica!

KLIKNITE NA SLIKU!

Objavljeno 16.2.2021. 

smiley

Za GLAVNU stranicu Njemačkoga jezika u šk. god. 2019./20. kliknite

ili lijevo u izborniku na SCHULJAHR 2019/20 ili ovdje na Schuljahr 2019/21.

 

smiley

SPRÜCHE - IZREKE

            

             

                 

Objavljeno 8.9.2020.

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju