preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

DANI OTVORENIH VRATA IMI

Autor: SANJA HRVOJEVIĆ, 27. 3. 2018.

27. ožujka 2018. učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju biološku grupu, odnosno dodatnu nastavu biologije, posjetili su Dane otvorenih vrata Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

Prvo je na rasporedu bilo pokazno predavanje “Laboratorijske životinje - otkad i zašto ih koristimo u znanstvenim istraživanjima?” gdje su učenici saznali nešto o povijesti korištenja laboratorijskih životinja u znanstvenim istraživanjima od vremena Stare Grčke do danas, ali i vidjeli laboratorijske štakore različitih dobnih skupina, koje su se potom odvažili i primiti ih u ruke.

Zatim je uslijedilo predavanje “Stišajte tu buku!” gdje smo saznali da je upravo buka drugi najveći javnozdravstveni problem, odmah nakon zagađenja zraka.

Nakon toga, naš se posjet bližio kraju - preostalo je još predavanje na temu “Zaštita kože na radu: kako odabrati i pravilno koristiti rukavice “. Na taj način djelatnici Instituta su s učenicima podijelili zanimljive i korisne rezultate aktualnih i ozbiljnih tema znanstvenih istraživanja i možda ih upravo to potakne da u tom smjeru nastave svoj put obrazovanja i djelovanja.

Josipa Broz Boroja, učiteljica prirode/biologije
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju