preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica
AKTIVNOSTI ŠKOLSKE KNJIŽNICE

21. PUTOVANJE NAPRTNJAČE

Autor: Nermina Beširević, 26. 5. 2019.

Naprtnjača je od 5. do 10. travnja bila u domovima dviju učenica, Lucije (3.a) i Nike (3.b).

 

LUCIJA  je putovala baki u Vinkovce, a s njima je putovala i naprtnjača.  Čim su stigli kod bake, s tatom je odmah na stolu napravila mjesta za knjigu Čudesan origami. Lucija je,  slijedeći upute, za učiteljicu napravila lepezu, a za knjižničarku zeca. Vrijedan je bio i Lucijin brat pa  je napravio brod, avion i auto.  

U nedjelju je pročitala knjigu 101 način kako djetetu pokazati da ga volite, a u srijedu je ustala ranije kako bi još jednom, prije povratka naprtnjače u školu, ponovno pročitala neke dijelove ove knjige.  Tata je pročitao krimić Stara ljubav i svidio mu se.

Mama je pohvalila projekt jer u užurbanom vremenu ipak uspijeva okupiti obitelj oko čitanja. Čitala je  dvije knjige: 101 način kako pokazati djetetu da ga volite i Roditelji i djeca: kako zajedno? Svidjele su joj se jer su priče u njoj kratke i poučne. Knjigu Stara ljubav pročitala je još u srednjoj školi i misli da je Pavličić pisac u rangu svjetskih pisaca krimića.

Baka je  pročitala knjigu 101 način kako djetetu pokazati da ga volite  i jako joj se svidjela. Misli da je poučna jer omogućava djeci da rastu sigurno uz svoju obitelj. Svidio joj se projekt jer okuplja  obitelj uz knjigu.

 

Velika pohvala cijeloj obitelji!

 

NIKA  je neke od knjige iz naprtnjače čitala, a neke prolistala. Čitala je knjige Svijet kreativnosti i zabave, Mala vrtlarica, Pettson ima loš dan i Upoznaj Zagreb. Sve su joj bile jako dobre, ali najviše su joj se svidjele prve dvije. Prolistala je knjige Rimljani, Roditelji i djeca: kako zajedno i 101 način kako djetetu pokazati da ga volite.

Projekt joj se jako svidio jer inače vole čitati, ali nemaju običaj zajedničkog čitanja.

Starija sestra Dora, koja je prije par godina prva donijela naprtnjaču u obitelj, jako voli čitati,  ali joj nijedna od ponuđenih knjiga nije bila privlačna: neke je već prije pročitala, a o onima koje nije već je nešto znala otprije. Misli da je projekt kreativan i domišljat, no više voli kada svatko čita za sebe jer nije pobornik grupnog čitanja.

Mama Martina je oduševljena projektom koji djecu potiče na više čitanja, a manje TV-a. Nekada je puno čitala, a sada od obaveza ne stiže toliko. Iako je bila na putu, pročitala je knjige 101 način kako djetetu pokazati da ga volite i knjigu Roditelji i djeca: kako zajedno?

 I tata Josip je pohvalio ovu zadnju knjigu jer je poučna i govori o vrijednostima kojima bi trebalo poučavati djecu. Na kraju, Nika je razredu pokazala sliku snimljenu tijekom projekta.

 

Velika pohvala cijeloj obitelji!

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju