preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica
AKTIVNOSTI ŠKOLSKE KNJIŽNICE

NAPRTNJAČA PUTUJE 20. PUT

Autor: Nermina Beširević, 26. 5. 2019.

Naprtnjača je na 20. putovanje krenula 29. ožujka i do 3. travnja boravila u domovima Andrije (3.a), Andreja (3.b) i Karla (3.c).

 ANDRIJA je napisao kako bi volio da su uspjeli malo više čitati, ali i da je ipak zadovoljan jer  su čitali više nego inače. Svidjele su mu se knjige Čudesan origami, Morski dnevnik Pauline P. i Findusov Božić, ali najbolja mu je bila knjiga Upoznaj Zagreb. U njoj je bilo toliko toga zanimljivog da  ju je stalno čitao prije spavanja. Naprtnjača je dosta toga promijenila u njegovoj obitelji i zato mu je bilo žao što je već mora vratiti u školu.

Velika pohvala cijeloj obitelji!

 

ANDREJ je jedva dočekao naprtnjaču! S mamom Irenom čitao je knjigu Upoznaj Zagreb i puno su toga naučili. No, najviše mu se svidjela knjiga Svijet kreativnosti i zabave jer ga je potakla na izradu zabavnih igara. Čitao je i knjigu Pettson ima loš dan i jako mu se svidjela.

Knjigu Mala vrtlarica preporuča svima koji žele saditi i imati lijep vrt.

Svima koji nemaju običaj obiteljskog čitanja, Andrej  preporuča ovaj projekt.

Projekt se sviđa i mami Ireni jer u naprtnjači ima za svakoga ponešto. Knjiga Mala vrtlarica oduševila ju je ilustracijama, pričom i idejom.

Na kraju je Andrej  razredu pokazao sliku snimljenu tijekom projekta.

 

Velika pohvala cijeloj obitelji!

KARLO je ovim projektom ozbiljno zaposlio cijelu obitelj😊

Kako su u subotu bili na obiteljskom izletu u Karlovcu, navečer su bili preumorni za čitanje. No, u nedjelju su otvorili plavu naprtnjaču i iznenadili su se odabirom knjiga. Karla je privukla knjiga Civilizacije svijeta, a iz nje prvo priča o Rimu i Barbarima, pokorenim narodima s kojima su Rimljani, tijekom osvajanja, dolazili u dodir. Neki od njih su jako utjecali na Rimljane, npr. Grci svojom arhitekturom i umjetnošću.

Tata mu je u knjizi skrenuo pažnju i na civilizaciju Maya na čijem je području Karlova mama boravila tijekom speleološke ekspedicije!  Ova knjiga svidjela se i mlađem bratu Viliju. Obojici se svidjela knjiga Origami pa su pokušali izraditi nešto prema uputama iz knjige.  No, obojici se svidjela i knjiga o vrtlarstvu. Vilija je jako zainteresirala i stvarno ju je proučio te je posadio i svoju sadnicu jagode.

Dok su roditelji na terasi sadili cvijeće, Karlo im je čitao knjigu Findus se seli

Mami se svidjela ideja naprtnjače i izbor knjiga. Kako i inače navečer zajedno čitaju, ovaj projekt im se uklopio u obiteljski običaj.

I tati se projekt svidio, a napisao je da su svakom u obitelji zaiskrile oči na neku od knjiga.

 

Velika pohvala cijeloj obitelji!

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju