preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica
AKTIVNOSTI ŠKOLSKE KNJIŽNICE

19. PUTOVANJE NAPRTNJAČA

Autor: Nermina Beširević, 1. 4. 2019.

Od 22. do 27. ožujka 2019. naprtnjače su se družile s Lukasom (3.a), Izabelom (3.b), Leonom (3.c) i njihovim obiteljima i pritom su se dobro zabavili. Ako ne vjerujete, čitajte dalje…

LUKAS je čitao s roditeljima, mlađom sestrom Zanom i bakom.

Napisao je da je nakon dugog i željnom iščekivanja naprtnjača napokon stigla i u njegovu obitelj. Odmah su svi zajedno pročitali priču Findusov Božić jer je to bila sekina želja. Lukasa je odmah privukla knjiga Čuda svijeta. Posebice se razveselio jer je neka od mjesta koja se u njoj opisuju već posjetio, ali i otkrio koliko se toga još može vidjeti. Iz knjige Upoznaj Zagreb saznao je da je jedan od asteroida nazvan po Zagrebu. Po uputama iz knjige Čudesan origami s tatom je napravio gatalicu: nije bilo tako jednostavno, no na kraju su uspjeli. Tata je pohvalio projekt, a posebno ga je razveselio odabir knjiga. Knjiga Upoznaj Zagreb podsjetila je na sve ljepote našega grada, a Čudesan origami priuštila im je ugodno i nezaboravno iskustvo, ali i podsjetila na neke možda već zaboravljene igre. Mama misli da je ovo odličan projekt i nada se da će ovakvih projekata biti i dalje jer vole čitati i čitaju svaku večer prije spavanja. Baka je također zadovoljna projektom: napisala je da mala Zana znatiželjno zavirivala u naprtnjaču i rekla da je super. Na kraju je Lukas razredu pokazao sliku na kojoj čita sa sestrom.

Velika pohvala Lukasu i cijeloj obitelji!

 

IZABELA je čitala s roditeljima i starijom sestrom Elenom zahvaljujući kojoj je naprtnjača prije osam godina prvi put gostovala u njihovoj obitelji. Izabela je čitala knjige Mala vrtlarica, Svijet kreativnosti i zabave, Roditelji i djeca: kako zajedno te 101 kako djetetu pokazati da ga volite, a uspjela je prolistati i krimić namijenjen starijim članovima obitelji.  Uglavnom, iz svake je knjige pročitala ono što joj je bilo zanimljivo. Ovaj joj se projekt svidio jer je zabavan i poučan. No, to nije sve: najviše joj se svidio jer je okupio cijelu obitelj oko čitanja. Zato ga želi ponoviti.

Mami Dubravki se projekt također sviđa jer je ponukao članove obitelji da odvoje vremena i u miru čitaju knjige. Prolistala je knjige Mala vrtlarica i Upoznaj Zagreb i obje su joj se svidjele.

Tata Leo čitao je knjigu Rimljani jer voli povijest. Osim toga, u Rimu su on i mama Dubravka bili na medenom mjesecu i ostao im je u prekrasnom sjećanju.

Elena, ljubiteljica krimića, čitala je roman Tajno ime.

Na kraju, Izabela je razredu pokazala slike snimljene tijekom projekta.

Velika pohvala Izabeli i cijeloj obitelji!

 

 

LEONA je čitala s roditeljima i mlađim bratom Darijom. Napisala je da su s veseljem dočekali naprtnjaču.

Svi zajedno čitali su knjigu Upoznaj Zareb i saznali da je Medvednica nekoć bila otok u Panonskom moru te da se tu prije 13 milijuna godina nasukao mali kit.

S bratom je čitala slikovnicu Findus se seli, priču o mačku koji je u rano jutro skakao po krevetu. No, najviše joj se svidio Morski dnevnik Pauline P. jer joj je bilo zabavno čitati o Paulininim zgodama u Školi u prirodi. Svidjela joj se i knjiga Origami jer je naučila kako je od običnog papira moguće puno toga napraviti, a s  mamom je napravila pticu i pingvina.

S tatom je čitala knjigu Civilizacije svijeta.

Mama je čitala knjige 101 način kako djetetu pokazati da ga volite te Roditelji i djeca: kako zajedno? Leona je s mamom prolistala knjigu Vrtlarstvo za djecu iz koje su dobile nove ideje kako uljepšati stan. Mama je pohvalila projekt i odabir knjiga. Ovakav oblik obiteljskog druženja je novost, ali i prilika da zajedno više čitaju i provode vrijeme na kvalitetan i ugodan način.

I tati su knjige bile zanimljive i pružile priliku za druženje na drugačiji način.

Leona je potom razredu pokazala obiteljsku fotografiju snimljenu tijekom čitanja.

Velika pohvala Leoni i cijeloj obitelji!
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju