preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica
AKTIVNOSTI ŠKOLSKE KNJIŽNICE

18. PUTOVANJE NAPRTNJAČE

Autor: Nermina Beširević, 1. 4. 2019.

Od 15. do 20. ožujka 2019. naprtnjače su po 18. put gostovale u domovima trećaša, a u svojim su ih obiteljima ugostili  Ema (3.a), Tia (3.b) i Oskar (3.c).

EMA je čitala u društvu roditelja i bake.

Već u petak, po dolasku iz škole, s mamom je otvorila naprtnjaču jer ih je jako zanimalo koje se knjige u njoj kriju. Zaključile su da ima za svakog ponešto.

Mama, obožavateljica krimića, u dva je dana pročitala knjigu Stara ljubav. Knjiga joj se toliko svidjela da je odlučila posuditi još koji Pavličićev roman. Ema i mama su se dobro zabavile čitajući knjigu 101 način kako djetetu pokazati da ga volite. Shvatile su da su u njihovoj obitelji već mnogi od navedenih načina isprobani, ali su našle jedan (Buka je u modi) koji ih je najviše nasmijao i  koji će isprobati prvom prilikom.

Prelistale su i knjigu Čudesan origami. Kako se bližio Dan očeva, Ema je odlučila napraviti origami brod, što joj je i uspjelo, ali ne iz prvog pokušaja. S bakom, s kojom već nekoliko godina sadi u vrtu, prelistala je  knjigu Mala vrtlarica. Najviše su čitale o mrkvi i tikvicama jer su ih ove godine planirale posaditi. Baka je iz knjige u svoju bilježnicu prepisala kalendar radova.

S tatom je Ema čitala knjige Upoznaj Zagreb i Čuda svijeta. Iz prve knjige tati su se najviše svidjeli sport i rekreacija jer voli trčati, igrati nogomet i svake subote ide na Sljeme. Iz druge knjige najviše im se svidjela priča o Zeusovom kipu za čiju je izgradnju utrošena po tona slonovače i zlata.

Emi je bilo žao što tako brzo mora vratiti naprtnjaču jer bi se iz njenih knjiga moglo naučiti još puno zanimljivosti.

Mama je napisala da im je drago što su bili dio projekta koji im je donio puno smijeha, znatiželjnih pitanja i novih spoznaja o svijetu oko nas.

Na kraju je Ema prijateljima pokazala sliku snimljenu tijekom projekta.

Velika pohvala Emi i cijeloj obitelji!

TIA čitala u društvu roditelja i brata Matije, a slušala ih je i Tasha, kućna ljubimica.

Tiji se najviše svidjela knjiga Pettson ima loš dan. Osim te, svidjele su joj se i knjige Mala vrtlarica te Svijet kreativnosti i zabave. Za kraj je napisala da svima preporuča sve knjige.

Mama Marija napisala je kako im je bilo zadovoljstvo ugostiti naprtnjaču i po drugi put jer je lijepo družiti se uz knjige:uz čitanje su se  lijepo zabavili i ponešto naučili. Posebno je istaknula knjigu 101 način kako djetetu pokazati da ga volite.

Matiji se najviše svidjela knjiga Rimljani jer je o tom razdoblju povijesti učio u petom razredu.

Tata Tomislav predlaže da se druženje s naprtnjačom ponovi i dogodine. Čitao je Pavličićev krimić Tajno ime, a djeci savjetuje da čitaju puno više.

Na kraju, Tia je razredu pokazala sliku snimljenu tijekom čitanja.

Velika pohvala Tiji i cijeloj obitelji!

 

OSKAR je čitao u društvu roditelja. Bio je jako sretan kad je naprtnjača napokon stigla u njegovu obitelj. Prvo je s tatom prolistao sve knjige, a najviše su vremena proveli čitajući knjigu Civilizacije svijeta. S mamom je čitao knjige Upoznaj Zagreb i Civilizacije svijeta. Prolistali su i knjigu Origami. Oskaru se najviše svidjela knjiga Findus se seli.

Napisao je da dosad nisu imali običaj čitati na ovakav način, ali i da bi bilo super da su imali malo više vremena.

Oskarova mama je napisala da je naprtnjača uspjela navečer okupiti obitelj, što se, zbog raznih aktivnosti, ne događa tako često. Svi su pronašli barem jednu knjigu koju su duže prelistavali i poželjeli pročitati u cijelosti. Smatra da je ovo lijep projekt koji zbližava obitelj te potiče na razgovor i druženje uz knjige.

Velika pohvala Oskaru i cijeloj obitelji!

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju