preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > Knjižnica
AKTIVNOSTI ŠKOLSKE KNJIŽNICE

17. PUTOVANJE NAPRTNJAČE

Autor: Nermina Beširević, 21. 3. 2019.

Na svom 17. putovanju naprtnjače su bile od 8. do 13. ožujka 2019. i to u domovima trojice dječaka: Adnana (3.a), Luke (3.b) i Frana (3.c) :

ADNAN je čitao u društvu roditelja, brata i sestre. Mlađem bratu svidjela se knjiga 101 način kako djetetu pokazati da ga volite, a starijoj sestri knjiga Upoznaj Zagreb! Adnanu se najviše svidjela knjiga Mala vrtlarica, a prema uputama iz nje volio bi zasaditi jagode. Zanimljive su mu bile i knjige Findusov Božić, Origami i Morski dnevnik Pauline P. Napisao je da je s dolaskom naprtnjače u njegov dom sve bilo drugačije: inače nemaju običaj obiteljskog čitanja, ali mu se to jako svidjelo i volio bi da se češće događa.

Pohvala cijeloj obitelji!

LUKA je čitao u društvu roditelja i kućnog ljubimca Maksa: napisao je da ih  je Maks gledao dok su čitali, pritom vrtio glavom i vjerojatno bio sretan jer je cijela obitelj na okupu. Luki se najviše svidjela knjiga Svijet kreativnosti i zabave. Iz nje je naučio kako se može igrati, ali i kako napraviti neke igračke. Za kraj je napisao:  “Svi smo se lijepo družili.”

Tata Alan također je uživao čitajući knjige, a najviše mu se svidjela knjiga 101 način kako djetetu pokazati da ga volite jer je poučna za roditelje: pokazuje koliko su djeci važni  ljubav i  zagrljaj.

I mama Morana je pohvalila projekt jer su kvalitetno provodili vrijeme čitajući knjige I potom razmjenjujući dojmove. Najviše joj se svidjela knjiga Roditelji i  djeca: kako zajedno jer ju je podsjetila na neke načine kako dijete učiniti sretnijim.

Na kraju, Luka je razredu pokazao sliku snimljenu tijekom čitanja.

Pohvala cijeloj obitelji!

 

 

FRAN je čitao u društvu roditelja i tete Marice. Napisao je da je bio sretan kad je naprtnjača došla u njegovu obitelj. Već u petak je s tetom Maricom čitao knjigu Findus se seli i bila mu je smiješna. Tijekom vikenda je s roditeljima čitao knjigu Civilizacije svijeta: s tatom je čitao o kineskoj medicini, a s mamom o  Kineskom zidu i mit o Gilbamešu. Knjiga mu se toliko svidjela da ju je poželio za Uskrs (uz knjigu o grčkoj mitologiji). U knjizi Upoznaj Zagreb našao je puno zanimljivih podataka jer ga zanima zagrebačka povijest. Mama voli krimiće pa je pročitala knjigu Brda se miču. Fran je još pročitao ulomke iz knjige Morski dnevnik Pauline P. i čini mu se da je smiješna i zabavna.

Mama je napisala da i inače puno čitaju i da Frana odmalena potiču da uživa u knjigama. Mama I tata složili su se da je ovo dobar projekt koji će djeci pomoći da više čitaju i da im knjige postanu prijatelji.

Na kraju, Fran je prijateljima pokazao sliku snimljenu tijekom čitanja.

Pohvala cijeloj obitelji!
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju