2018-10-16 14:36:02

NEANDERTALCI, TRAKOŠĆAN, ZNANOST I SEDMAŠI

Četvrtak, 11. listopada bio je topli, sunčani jesenski dan, a naši učenici sedmih razreda proveli su dan na terenskoj nastavi iz predmeta: biologija, engleski jezik, geografija, glazbena kultura i kemija.

Učenici su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini gdje su saznali kako je nastao svemir, kako se razvijao život na Zemlji i koliko su važni tragovi života neandertalaca pronađenih na teritoriju Hrvatske za današnje razumijevanje ljudi.

U muzeju Trakošćan, učenici su se upoznali s bogatom kulturno-povijesnom baštinom Hrvatske koju treba čuvati i poštovati.

Najzanimljivije je bilo u Oroslavlju, odnosno Parku znanosti, gdje su se učenici zorno i na primjeru demonstracije rada sprava zanimljivih i izazovnih imena kao npr. zvučna zrcala, spirala adaptacije, glazbena ograda, tekući Pitagora i crtić vrtić, upoznali s osnovnim znanstvenim zakonitostima i što je najljepše, uživo ih promotrili i isprobali.

Bilo nam je lijepo i poučno, a profesorice u pratnji pohvaljuju sve učenike za pristojno i suradničko ponašanje izvan škole.

Sličnu avanturu planiramo ponoviti u proljeće.

Razrednice i profesorice u pratnji

(Margita Jeličić Špoljar, Josipa Broz Boroja, Sanja Hrvojević, Mirela Fidler, Martina Šeler Namjesnik i Jadranka Kruljac).


Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb