preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

VLAKIĆEM KROZ EUROPU - PROJEKT IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Alma Kalinski, 14. 6. 2021.

smiley

ŠKOLSKI PROJEKT IZ NJEMAČKOGA JEZIKA

VLAKIĆEM KROZ EUROPU

Učenici 1., 2. i 3. razreda sudjelovali su u projektu VLAKIĆEM KROZ EUROPU. Projekt su organizirali Goethe-Institut Kroatien, Filozofski fakultet u Zagrebu i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića.

Pripremnu radionicu učenicima je 17. i 19.5.2021. održala Alma Kalinski, učiteljica njemačkog jezika iz naše škole Mnogi su učenici već tada pokazali zavidno znanje njemačkoga jezika! A nekima je to bio prvi susret s njemačkim jezikom i kulturom zemalja u kojima se govori taj jezik, pa su tom prilikom naučili kako izgledaju zastave Njemačke, Austrije i Švicarske, koji se gradovi nalaze u kojoj zemlji, odakle dolaze bečki šnicl i bečki valcer, gdje se proizvode precizni satovi, ukusni sirevi i fina čokolada, a iz koje zemlje dolaze svjetski poznati automobili... I naravno, kako pozdravljamo na njemačkom!

U tjednu 24.–28.5.2021. učenici su sudjelovali na prvoj radionici o Heidi. Kroz igre i zabavne aktivnosti učili su o godišnjim dobima, bojama, švicarskim Alpama, prijateljima... Crtali su i pjevali uz Heidi… Na drugoj radionici u tjednu 7.–11.6.2021. učili su o njemačkim automobilima kao što su Porsche, Mercedes, BMW, Audi, Opel, VW (Volkswagen), naučili boje semafora i smjerove u kojima možemo voziti poštujući prometna pravila. Zatim su robotima i automobilima davali navigacijske upute kako da stignu do Berlina, Hamburga, Münchena, Frankfurta, Kölna itd. U nekim su skupinama nastali predivni crteži supermodernih auta iz mašte učenika. Radionice su pripremili i održali vrijedni studenti Germanistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a na njima su, uz nazočnost učitelja i učiteljica iz produženog boravka, sudjelovale i Mirela Landsman Vinković s Filozofskog fakulteta i Alma Kalinski iz OŠ S. S. Kranjčevića.

Svima puno hvala na sudjelovanju i veselom druženju uz njemački jezik!

Alma Kalinski 

Objavljeno 11.6.2021.

studentica Lucija s izloženim crtežima učenika 3.a

smiley
Upisi u srednju 2019./2020.
RASPORED ULASKA U ŠKOLU

RASPORED TRAJANJA SATI

RASPORED PREHRANE

KALENDAR ŠKOLE 2021./2022.
e-Dnevnik
PODRŠKA NA DLANU
VODIČ KROZ VELIKE PROMJENE

Priloženi dokumenti:
Mali vodic kroz velike promjene.pdf

Protiv govora mržnje
POPIS UDŽBENIKA ZA POVRAT

POPIS UDŽBENIKA

Internetom protiv ...
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju