preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

USPJEH UČENIKA ČEŠKOG JEZIKA I KULTURE NA LIKOVNOM NATJEČAJU

Autor: Maja Burger, 13. 4. 2021.

Marta ovaj put odlična 3., Anja dobila posebnu pohvalu!

 

 

 

 

 

 

 

Rad Marte Jurekić (lijevo) i rad Anje Bartulić (desno)

 

 

Makedonija kao inspiracija tema je likovnog natječaja kojeg je u prosincu 2020. raspisalo Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba. Natječaj je bio otvoren za sve učenike zagrebačkih osnovnih škola.

Tijekom zimskih praznika grupa učenika češkog jezika i kulture, zajedno sa svojom
učiteljicom Majom Burger, na daljinu je osmislila i izvela radove za ovaj natječaj. Radove s različitim interpretacijama makedonske kulture i baštine u različitim tehnikama izradilo je sedam učenika.

U utorak 7. travnja 2021. na platformi Zoom održano je online proglašenje dobitnikanatječaja. Treće mjesto osvojila je učenica 8. razreda Marta Jurekić sa slikom makedonske narodne nošnje. Na proglašenju Marta se zahvalila organizatorima te je na pitanje kako to da je slikala nošnju, rekla da se i sama bavi (češkim, op.a.) folklorom pa ju je zanimalo kako izgleda makedonska nošnja. Kroz kreativnu igru s makedonskom zastavom i bojama prenijela je plesačicu odjevenu u makedonsku narodnu nošnju na platno. Posebnu pohvalnicu za svoj rad Vrten dupen pita dobila je i učenica 5. razreda Anja Bartulić. Predsjednica Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba Tinka Barbutov Krsteva izrazila je oduševljenje Anjinim i Martinim radom te je istaknula kako su kao organizatori iznenađeni brojem pristiglih radova te da je povjerenstvo za izbor imalo težak zadatak izabrati najboljeradove. Zahvalila je učiteljici Burger na sudjelovanju.

Na natječaj je ukupno pristiglo 109 radova, od toga 102 su rada odgovarala uvjetimanatječaja, i to iz 20 osnovnih škola Grada Zagreba i gosti iz škole iz Osijeka. Uskoro će se svi pristigli radovi na natječaj moći razgledati na virtualnoj izložbi.

Maja Burger
Upisi u srednju 2019./2020.
RASPORED ULASKA U ŠKOLU

RASPORED TRAJANJA SATI

RASPORED PREHRANE

KALENDAR ŠKOLE 2021./2022.
e-Dnevnik
PODRŠKA NA DLANU
VODIČ KROZ VELIKE PROMJENE

Priloženi dokumenti:
Mali vodic kroz velike promjene.pdf

Protiv govora mržnje
POPIS UDŽBENIKA ZA POVRAT

POPIS UDŽBENIKA

Internetom protiv ...
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju