preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 7. 2. 2021.

U utorak, 9.veljače 2021., naša škola, u vodstvu Carle Gajšak i Sandre Bašić Kantolić obilježava Dan sigurnijeg interneta – Zajedno za bolji internet koji svake godine, u veljači, organizira Centar za sigurniji Internet iz Osijeka.Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“
"Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.“
 
Pozivamo sve zainteresirane učenike, roditelje i učitelje da nam se pridruže.
 
ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.
Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate pohraniti (obavezno napravite screenshot – sliku zaslona). Screenshot je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani.
 
Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. 11.02.2021. na internet stranici https://www.csi.hr objavit ćemo informacije o dobitnicima nagrada te vas pozivamo da pratite našu stranicu kako biste vidjeli jeste li osvojili vrijedne nagrade. Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade.
 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA SIGURNIJEG INTERENTA:
 
11.00  ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“, na kojemu će prisustvovati  poznati Youtuberi i gosti iznenađenja, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi. Za djecu i mlade NIJE POTREBNA registracija niti kreiranje računa na ZOOM-u, no broj mjesta je ograničen. Link za sudjelovanje bit će proslijeđen školama i sudionicima koji su na vrijeme izvršili prijavu za obilježavanje Dana.
13.00 ZOOM webinar za stručnjake, na temu „Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”.
Izlagači:
doc.dr.sc. Lucija Vejmelka – Studijski centar socijalnog rada Zagreb,
Ines Lazarević Rukavina – Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odsjek za prevenciju nasilja,
mag. psihologije Kristina Krulić Kuzman – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu
 
Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem slijedećeg linka – Registracija za webinar za stručnjake. Broj sudionika je ograničen
 
ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.
Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org.
Upisi u srednju 2019./2020.
RASPORED ULASKA U ŠKOLU

RASPORED TRAJANJA SATI

RASPORED PREHRANE

KALENDAR ŠKOLE 2021./2022.
e-Dnevnik
PODRŠKA NA DLANU
VODIČ KROZ VELIKE PROMJENE

Priloženi dokumenti:
Mali vodic kroz velike promjene.pdf

Protiv govora mržnje
POPIS UDŽBENIKA ZA POVRAT

POPIS UDŽBENIKA

Internetom protiv ...
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju