preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA - PODMLADAK

Autor: Ivana Bajsić, 9. 3. 2019.

Nakon višegodišnje pauze u našu je školu od prošle školske godine ponovo uvedena izvannastavna aktivnost Crvenog križa i Prve pomoći. Gradsko društvo Crvenog križa Zagreba redovno organizira obuku iz pružanja prve pomoći u svom domu u Novom Vinodolskom u trajanju četiri dana, pa je tako i ove godine išlo naših deset učenica sedmih razreda u pratnji mentorice prof.Bajsić. Obuka i vježbanje nastavljeno je u Zagrebu kroz ovu školsku godinu u našoj školi.  Uz pomoć volontera Crvenog križa Zagreba koji su nas posjetili u par navrata, petero učenica pripremalo se za natjecanje održano u subotu, 9.03.2019.g.

Ovo višesatno zahtjevno natjecanje sastojalo se od teorijskog dijela pisanja testova iz poznavanja humanih vrednota i povijesti Crvenog križa, znanja o ljudskim pravima i pravima djece, pisane provjere iz znanja o pružanju prve pomoći, kao i praktičnog dijela s radilištima na kojima se uz praćenje sudaca provjeravala vještina i znanje pružanja prve pomoći na glumcima koji su za tu priliku postavljeni u prethodno osmišljene situacije nesreće u kojima im je trebalo pružiti pomoć.

Ekipa naše škole pokazala je vrlo dobro snalaženje i znanje obzirom da smo natjecanju pristupili prvi put nakon puno godina. Natjecale su se učenice 7a razreda: Isidora Štakić (vođa ekipe), Sofija Miladinov, Sunčica Štromajer i učenice 7b razreda: Gea Inka Perković i Petra Pavlović.

Veselimo se da će se ovo dragocjeno iskustvo za učenike naše škole ubuduće ponavljati s novim generacijama sedmih razreda, a nadamo se da će neki od njih nastaviti ovu korisnu i humanitarnu aktivnost i u srednjim školama.
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju