preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

NEANDERTALCI, TRAKOŠĆAN, ZNANOST I SEDMAŠI

Autor: SANJA HRVOJEVIĆ, 16. 10. 2018.

Četvrtak, 11. listopada bio je topli, sunčani jesenski dan, a naši učenici sedmih razreda proveli su dan na terenskoj nastavi iz predmeta: biologija, engleski jezik, geografija, glazbena kultura i kemija.

Učenici su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini gdje su saznali kako je nastao svemir, kako se razvijao život na Zemlji i koliko su važni tragovi života neandertalaca pronađenih na teritoriju Hrvatske za današnje razumijevanje ljudi.

U muzeju Trakošćan, učenici su se upoznali s bogatom kulturno-povijesnom baštinom Hrvatske koju treba čuvati i poštovati.

Najzanimljivije je bilo u Oroslavlju, odnosno Parku znanosti, gdje su se učenici zorno i na primjeru demonstracije rada sprava zanimljivih i izazovnih imena kao npr. zvučna zrcala, spirala adaptacije, glazbena ograda, tekući Pitagora i crtić vrtić, upoznali s osnovnim znanstvenim zakonitostima i što je najljepše, uživo ih promotrili i isprobali.

Bilo nam je lijepo i poučno, a profesorice u pratnji pohvaljuju sve učenike za pristojno i suradničko ponašanje izvan škole.

Sličnu avanturu planiramo ponoviti u proljeće.

Razrednice i profesorice u pratnji

(Margita Jeličić Špoljar, Josipa Broz Boroja, Sanja Hrvojević, Mirela Fidler, Martina Šeler Namjesnik i Jadranka Kruljac).
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju