preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

Seminar u organizacija Instituta za klasične jezike i antičku kulturu L@G u Zadru

Autor: Danijela Zamola, 4. 5. 2018.

I ove su godine učenice naše škole Martina Zec (7.b), Sara Paškvan (7.b) i Bruna Baljak (8.c) sudjelovale na Seminaru za klasične jezike u Zadru. Kako im je bilo i što su radile možete pročitati u njihovom tekstu.


Seminar Latina et Graeca, Zadar 09.04.-13.04.

Latina et Graeca je seminar na kojem djeca (7., 8. i 1. srednje) zajedno putuju te se kroz tjedan dana upoznaju. 09.04 krenuli smo na put u Zadar. Glavna tema seminara bila je Rimska vojska, prevođenje izvornih latinskih tekstova, izrada rimskog znamenja, zabava i druženje s vršnjacima. Bilo nam je predivno, ali je nažalost brzo prošlo. Na seminaru smo dosta naučili, zabavili se i posljednji dan osmislili predstavu vezanu za određene teme. Predstave su ispale odlično jer smo sami izradili potrebne rekvizite, obukli smo rimske toge i smislili svoje igrokaze na temelju eseja koje smo pisali prethodnih dana navečer. Također smo imali likovne radionice koje je predvodila profesorica Kovačić; bivša profesorica likovnog naše škole.  Jedan smo dan išli na arheološko nalazište Asseria gdje smo pronalazili i sastavljali dijelove keramičkih zdjelica na kojima su bili latinski nazivi legija. U seminar su bile uključene razne škole iz Zagreba koje imaju program klasičnih jezika. Bilo nam je prekrasno i odlično smo se zabavili.

 

                                    Bruna Baljak (8.c), Sara Paškvan i Martina Zec (7.b)
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju