preskoči na sadržaj

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb

 > NASLOVNICA
Vijesti

LJETNI RAD ŠKOLE

Autor: Melita Haluga, 12. 7. 2021. 17:42

 [više]

ISPIS PRIJAVNICA - UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Autor: Melita Haluga, 6. 7. 2021. 14:25

Poštovani učenici i roditelji,

U srijedu, 7. srpnja 2021. godine u 12.00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata i od tog trenutka moguć je ispis prijavnica. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 9. srpnja 2021. godine u 12.00 sati, koji će zaprimanje prijavnice označiti u sustavu.

VAŽNO: Pravovremena dostava i zaprimanje prijavnica, uvjet su za upis učenika u srednju školu u ljetnom upisnom roku.

Stoga Vas obavještavamo da;

Ove školske godine, učenici mogu sami dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz  sustava NISpuSŠ. Ispisanu i vlastoručno potpisanu prijavnicu od strane roditelja/skrbnika i učenika, možete dostaviti razredniku osobno u školu u terminima koji su navedeni u nastavku ili elektroničkim putem (slika ili skenirana potpisana prijavnica) do krajnjeg roka zaprimanja prijavnica 9. srpnja 2021.godine u 12.00 sati.

Važno: Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e Dnevniku, radi provjere kontaktirat ćemo Vas telefonski. Ako nemate mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu, popunjenu prijavnicu ispisat će razrednici, a roditelje i učenike molimo da osobno dođu u školu i vlastoručno potpišu prijavnicu u terminima:

Srijeda, 7. srpnja, od 14,00 - 17,00 sati
Četvrtak, 8. srpnja, od 8,00 - 12,00 sati  i 16,00 - 17,00 sati
Petak, 9. srpnja, od 8,00 - 12,00 sati  

Ispis, zaprimanje i potpisivanje prijavnica odvijat će se u zbornici Škole prema navedenom rasporedu, uz poštivanje važećih epidemiološkim mjera (dezinficiranje ruku, nošenje maske i po mogućnosti uporaba vlastite kemijske olovke). Stoga, molimo roditelje i učenike da poštuju raspored i u vrijeme od 7. - 9. srpnja 2021. godine budu dostupni, bilo telefonski ili osobno, kako bi potpisivanje i zaprimanje prijavnica proteklo u zadanim rokovima.

Unaprijed zahvaljujemo i čestitamo učenicima na upisu u željene škole

Razrednici osmih razreda i ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA

Autor: Melita Haluga, 1. 7. 2021. 13:22

 

Podjela svjedodžbi za učenike 1.- 7. razreda

PETAK 2. srpnja 2021.

 2., 4. i 6.bc razred u 9,00

6.a razred u 10,30

1., 3., 5. i 7.  u 10 sati

Podjela će biti u matičnim učionicama razreda.

 [više]

Likovno natjecanje Naše jaro 2021.

Autor: Maja Burger, 29. 6. 2021. 16:29

Učenici češkog jezika i kulture ponovno odlični – osvojili 4 mjesta!

Na državnom likovnom natjecanju Naše jaro 2021. u organizaciji Saveza Čeha u RH učenici češkog jezika i kulture od 6 osvojili su čak 4 mjesta!

U kategoriji nižih razreda 3. mjesto osvojila je Mia Tamburić, učenica 3. razreda.

U kategoriji viših razreda sva tri mjesta osvojile su naše učenice; 1. mjesto osvojila je Lina Čuhnil (8. razred), 2. mjesto osvojila je učenica kojoj je naša škola matična, a to je Alba Klein iz 5.c, a 3. mjesto osvojila je Mila Pađen (5. razred).

Tema natječaja bila je bajka „O tri prelje“ („O třech přadlenách“) velikog češkog pisca Karla Jaromira Erbena, a učenice su uz mentorstvo učiteljice češkog jezika i kulture Maje Burger ostvarile zanimljive likovne kompozicije u tehnici tuš akvarela.

Savez Čeha u RH nagradio je učenice priznanjima i prigodnim darovima.

Maja Burger

 [više]

U svijetu životinja - projekt Njemački i Informatika

Autor: Carla Gajšak, Alma Kalinski, 15. 6. 2021. 17:44

U sklopu školskog projekta "In der Welt der Tiere/U svijetu životinja" koje su provodile profesorice Alma Kalinski, njemački jezik i Carla Gajšak, informatika, učenici su izradili stripove koristeći jedan od ponuđenih alata (MS Word i Make Beliefs Comix), koje su naučili na nastavi informatike.

Ciljevi projekta su bili:

 • Potaknuti znatiželju i kreativnost učenika

 • Potaknuti interes za učenje njemačkog jezika

 • Potaknuti učenike na služenje dvojezičnim ili elektroničkim rječnikom

 • Potaknuti učenike na uporabu informacijske i komunikacijske tehnologije u obrazovne svrhe

 

Za izradu stripa učenici su koristili besplatan online alat Make Beliefs Comix. Zbirka radova je napravljena pomoću alata za izradu e-knjiga, Book Creator.

Pogledajte njihove radove.

 

IN DER WELT DER TIERE Comics der Klasse 5.b

 [više]

VLAKIĆEM KROZ EUROPU - PROJEKT IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Alma Kalinski, 14. 6. 2021. 13:18

smiley

ŠKOLSKI PROJEKT IZ NJEMAČKOGA JEZIKA

VLAKIĆEM KROZ EUROPU

Učenici 1., 2. i 3. razreda sudjelovali su u projektu VLAKIĆEM KROZ EUROPU. Projekt su organizirali Goethe-Institut Kroatien, Filozofski fakultet u Zagrebu i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića.

Pripremnu radionicu učenicima je 17. i 19.5.2021. održala Alma Kalinski, učiteljica njemačkog jezika iz naše škole Mnogi su učenici već tada pokazali zavidno znanje njemačkoga jezika! A nekima je to bio prvi susret s njemačkim jezikom i kulturom zemalja u kojima se govori taj jezik, pa su tom prilikom naučili kako izgledaju zastave Njemačke, Austrije i Švicarske, koji se gradovi nalaze u kojoj zemlji, odakle dolaze bečki šnicl i bečki valcer, gdje se proizvode precizni satovi, ukusni sirevi i fina čokolada, a iz koje zemlje dolaze svjetski poznati automobili... I naravno, kako pozdravljamo na njemačkom!

U tjednu 24.–28.5.2021. učenici su sudjelovali na prvoj radionici o Heidi. Kroz igre i zabavne aktivnosti učili su o godišnjim dobima, bojama, švicarskim Alpama, prijateljima... Crtali su i pjevali uz Heidi… Na drugoj radionici u tjednu 7.–11.6.2021. učili su o njemačkim automobilima kao što su Porsche, Mercedes, BMW, Audi, Opel, VW (Volkswagen), naučili boje semafora i smjerove u kojima možemo voziti poštujući prometna pravila. Zatim su robotima i automobilima davali navigacijske upute kako da stignu do Berlina, Hamburga, Münchena, Frankfurta, Kölna itd. U nekim su skupinama nastali predivni crteži supermodernih auta iz mašte učenika. Radionice su pripremili i održali vrijedni studenti Germanistike s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a na njima su, uz nazočnost učitelja i učiteljica iz produženog boravka, sudjelovale i Mirela Landsman Vinković s Filozofskog fakulteta i Alma Kalinski iz OŠ S. S. Kranjčevića.

Svima puno hvala na sudjelovanju i veselom druženju uz njemački jezik!

Alma Kalinski 

Objavljeno 11.6.2021.

studentica Lucija s izloženim crtežima učenika 3.a

smiley

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 9. 6. 2021. 11:45

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom ljetnog odmora učenika organizira program Odmorko ljeto 2021.

Učenici će u okviru programa moći slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice, Jelkovec, ŠRC Šalata i PVC Mladost.

Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: atletike, sportova s diskom, boćanja, mačevanja, ragbija, triatlona, odbojke na pijesku, rukometa na pijesku, plesova, raftinga, kajak kanua, squasha, taekwondoa, kuglanja, bowlinga, tenisa, streljaštva te upoznavanja sa tajnama Medvednice.

Također u sklopu pograma Odmroko ljeto organizirat će se dva turnira u odbojci na pijesku i futsalu.

Prijaviti se mogu učenici različitih škola.
Prijavni list za turnire možete pronaći ovdje.

U sklopu Programa Odmorko ljeto 2021. provodi se i Program Hrvatskog školskog sportskog saveza : Sportski praznici.

U Gradu Zagrebu provoditi će se na četiri lokacije: OŠ MARINA DRŽIĆA, OŠ MALEŠNICA, OŠ JELKOVEC i OŠ ODRA.  Učenici mogu biti različitih škola.

Prijave na: https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1

Sudjelovanje u aktivnostima je besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb.

Plakat sa programom Odmorko ljeto 2021. nalazi se u privitku.

Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko  i  https://www.facebook.com/odmorkozg stranici Odmorko te na INTERAKTIVNOJ KARTI.

 

Napomena:

Program se provodi uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

 
 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE U DEBATI

Autor: SANJA HRVOJEVIĆ, 27. 5. 2021. 18:45

Na Državnom natjecanju u debati koje se održalo 13. - 15. svibnja preko Zoom platforme, naše učenice, članice tima SSK2,  Marta Livačić,7.a, Antea Peršec, 7.a i Tonka Šinko, 7.a, postigle su izvrstan uspjeh i osvojile nakon finalne debate odlično, 2. mjesto.

Kroz četiri neeliminacijska kola, naše učenice u konkurenciji 14 osnovnoškolskih ekipa ostvarile su tri pobjede i plasirale se u polufinale natjecanja. Nakon pobjede u polufinalnoj debati, naše učenice, nažalost, izgubile su finalnu debatu, ali mogu biti ponosne i zadovoljne postignutim.

Također, Marta Livačić osvojila je četvrto mjesto kao individualna govornica na državnom natjecanju.

Kako su Antea, Marta i Tonka učenice sedmog razreda i bave se debatom s prekidima tek dvije godine, vjerujemo da su pred njima još brojni debatni izazovi i pobjede koje će ostvariti svojim discipliniranim i sistematičnim pristupom u bavljenju debatom i svime što ide uz pripreme za debatne turnire.

Usprkos svim preprekama i neuobičajenim uvjetima online održavanja turnira, bila je ovo zanimljiva i uspješna debatna sezona. Stoga još jednom velika čestitka našem timu SSK2 i zahvala svim ostalim učenicima, članovima timova SSK1 (Laura Begić i Mia Mijatović, 8.b, Eva Durmiš, 6.b) i SSK3 (Matej Prosinečki i Sven William Linn, 8.c i Vid Frajman, 8.d) koji su redovno dolazili na Zoom sastanke debatnog kluba i predstavljali našu školu na debatnim turnirima.

Voditeljice školskog debatnog kluba SSK

Dunja Nikolić Šimić i Sanja Hrvojević

 

 [više]

DAN PLANETA ZEMLJE

Autor: Administrator , 22. 4. 2021. 14:08

 

Povodom Dana planeta Zemlje učenici 5.c i 6.a zajedno sa svojim razrednicama Carlom Gajšak i Sandrom Bašić Kantolić, uljepšali su ulaz u našu školu sadeći razno cvijeće.

Ovom su prilikom učenici naučili i o važnosti biljaka za žive organizme i okolinu, proširivanja i održavanja zelenih površina. Prilikom rada učenici su također upućeni na razvrstavanje otpada te sortirali plastiku, papir i bio otpad i odložili na za to predviđeno mjesto.

 

Prolistajte knjigu.

 

 [više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE 19. - 23. TRAVNJA

Autor: Melita Haluga, 16. 4. 2021. 09:53

Poštovani,
sukladno obavijesti Gradskog ureda za obrazovanje, KLASA: 602-01/20-01/221 URBROJ:251-10-12-20-15 od 16.4.2021. godine, o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Grada Zagreba, u razdoblju od 19. do 23. travnja 2021. za učenike 1. do 8. razreda osnovne škole nastava će se organizirati po modelu A – u školi.
Radimo po rasporedu za A tjedan. Molim učenike da se pridržavaju rasporeda ulaska u školu i poštuju sve propisane epidemiološke mjere.
Ostanite zdravi i dobro!
S poštovanjem,

Melita Haluga

U Zagrebu 16.4.2021.

 [više]

USPJEH UČENIKA ČEŠKOG JEZIKA I KULTURE NA LIKOVNOM NATJEČAJU

Autor: Maja Burger, 13. 4. 2021. 17:00

Marta ovaj put odlična 3., Anja dobila posebnu pohvalu!

 

 

 

 

 

 

 

Rad Marte Jurekić (lijevo) i rad Anje Bartulić (desno)

 

 

Makedonija kao inspiracija tema je likovnog natječaja kojeg je u prosincu 2020. raspisalo Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba. Natječaj je bio otvoren za sve učenike zagrebačkih osnovnih škola.

Tijekom zimskih praznika grupa učenika češkog jezika i kulture, zajedno sa svojom
učiteljicom Majom Burger, na daljinu je osmislila i izvela radove za ovaj natječaj. Radove s različitim interpretacijama makedonske kulture i baštine u različitim tehnikama izradilo je sedam učenika.

U utorak 7. travnja 2021. na platformi Zoom održano je online proglašenje dobitnikanatječaja. Treće mjesto osvojila je učenica 8. razreda Marta Jurekić sa slikom makedonske narodne nošnje. Na proglašenju Marta se zahvalila organizatorima te je na pitanje kako to da je slikala nošnju, rekla da se i sama bavi (češkim, op.a.) folklorom pa ju je zanimalo kako izgleda makedonska nošnja. Kroz kreativnu igru s makedonskom zastavom i bojama prenijela je plesačicu odjevenu u makedonsku narodnu nošnju na platno. Posebnu pohvalnicu za svoj rad Vrten dupen pita dobila je i učenica 5. razreda Anja Bartulić. Predsjednica Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba Tinka Barbutov Krsteva izrazila je oduševljenje Anjinim i Martinim radom te je istaknula kako su kao organizatori iznenađeni brojem pristiglih radova te da je povjerenstvo za izbor imalo težak zadatak izabrati najboljeradove. Zahvalila je učiteljici Burger na sudjelovanju.

Na natječaj je ukupno pristiglo 109 radova, od toga 102 su rada odgovarala uvjetimanatječaja, i to iz 20 osnovnih škola Grada Zagreba i gosti iz škole iz Osijeka. Uskoro će se svi pristigli radovi na natječaj moći razgledati na virtualnoj izložbi.

Maja Burger

 [više]

MEĐUNARODNI DEBATNI TURNIR

Autor: SANJA HRVOJEVIĆ, 10. 4. 2021. 17:25

Subota, 10. travnja, bila je uzbudljiva i zanimljiva za naše učenike Lauru Begić i Miju Mijatović, 8.b, Svena Williama Linna, 8.a, Vida Frajmana, 8.d, Evu Kocman, 7.a i Evu Durmiš, 6.b zbog sudjelovanja na međunarodnom turniru Junior Karl Popper international debate tournament preko aplikacije Zoom.

Turnir je organizirala slovenska udruga Za in proti, Zavod za kulturu dijaloga, a sudjelovali su učenici iz država: Slovenija, Hrvatska, Italija, Katar, UAE (Dubai), Njemačka i Srbija. Debatiralo se na engleskom jeziku na unaprijed pripremljenu tezu u tri kola.

Kako su naši učenici debatirali sa starijim učenicima devetogodišnjih osnovnih škola i učenicima koji se školuju na engleskom jeziku, hrabro su se nosili sa svim izazovima debate na stranom jeziku.

Također pohvaljujemo naše učenice Anteu Peršec, Martu Livačić i Tonku Šinko, 7.a,  koje su nakon Međužupanijskog natjecanja u debati u ožujku, pozvane na državno natjecanje u svibnju.

Voditeljice školskog debatnog kluba SSK

Dunja Nikolić Šimić i Sanja Hrvojević

(Slika preuzeta 10. travnja s https://zainproti.si/international-junior-tournament-motions-schedule/)

 [više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE 12. - 16.TRAVNJA

Autor: Melita Haluga, 9. 4. 2021. 11:43

Poštovani,
sukladno zaključku Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Grada Zagreba, u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021. za učenike 1. do 4. razreda osnovne škole nastava će se organizirati po modelu A – u školi, a za učenike 5. – 8. razreda osnovne škole organizirati će se po modelu C – na daljinu.

Nastava će se održavati prema postojećem rasporedu.

Za tehničke poteškoće potrebno je javiti se razredniku i kolegici iz informatike na carla.gajsak@skole.hr.

Molim vas da učenici tijekom nastave na daljinu redovito izvršavaju svoje obaveze kako bismo mogli nesmetano nastaviti rad u školi.

Za vrijeme online nastave učitelji će s učenicima dogovoriti načine rada i provjeravanja.

Za sva pitanja, primjedbe, savjete, kritike i pohvale, molim vas obratite se svojim razrednicima ili na melita.haluga@skole.hr.

Ostanite zdravi i dobro!
S poštovanjem,

Melita Haluga

 [više]

RASTAV BROJA NA PROSTE FAKTORE - IZRADA MOBILA

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 2. 4. 2021. 18:05

Na satu matematike, pod vodstvom učiteljice Sandre Bašić Kantolić, u sklopu teme Djeljivost prirodnih brojeva - Rastavljanje broja na proste faktore, učenici petih razreda su izradili mobile pomoću kojih su prikazali rastav odabranog broja na proste faktore. Njihove radove možete pogledati u knjizi.

 

 

 [više]

MATEMATIKA U SLIKARSTVU I INFORMATICI - PROJEKT "STVARAM TROKUTIMA"

Autor: Carla Gajšak, 2. 4. 2021. 15:51

Učenici 6.a, 6. b i 6.c u vodstvu učiteljice Tanje Soucie, prof. (autor projekta), Sandre Bašić Kantolić, prof. i  Carle Astrid Gajšak, prof. sudjelovali u projektu Matematika u slikarstvu, "Stvaram trokutima". Projekt je osmišljen s ciljem da se potakne znatiželja i kreativnost učenika, interes za učenje matematike, interes za učenje programiranja, razvijati smisao primjene matematike u programiranju u svrhu stvaranja. Potrebno znanje za uspješan dovršetak projekta:

·        Računati opsege i površine trokuta

·        Konstruirati trokute

·        Primjenjivati sukladnost trokuta

·        Računanje kuteva

·        Pretvaranje mjernih jedinica (centimetri u točkice - u informatici)

·        Osnovno poznavanje programa FMSLogo

  

Na nastavi informatike, učenici su programirali crtanje zmaja, primjenjujući znanje stećeno u matematici.

 

 [više]

Rezultati Županijskog natjecanja iz matematike - Grad Zagreb

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 2. 4. 2021. 08:02

29. ožujka 2021. godine održano je Županijsko natjecanje iz matematike

Na tom natjecanju sudjelovale su učenice naše škole: Klara Antić (5.razred), Mara Hofmann (6.razred) i Zora Mudrovčić (7. razred).

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima!

 

 

 [više]

OBAVIJEST O PROLJETNIM PRAZNICIMA

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 1. 4. 2021. 23:19

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Proljetni odmor učenika počinje u petak, 2. travnja 2021. godine i traje do 9. travnja 2021. godine.

Nastava počinje u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine.

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan Uskrs i ugodne proljetne praznike.

Ravnateljica

Melita Haluga

 

 

 [više]

IZRADA ČESTITKI ZA USKRS

Autor: Carla Gajšak, 31. 3. 2021. 15:06

Na satu informatike, učenici 3. i 4. razreda (učiteljica Mateja Majdenić) i 6.b (učiteljica Carla Gajšak) izradili su čestitke za Uskrs. Šestaši su čestitke izradili koristeći program MS Word, a korištene slike su licencirane Creative Commons licencom. Čestitke smo prezentirali pomoću alata BookCreator.

Četvrtaši su čestitke izradili koristeći program Genially.

Pogledajte što su radili. 

Sretan i blagoslovljen Uskrs.

 

 

 

 [više]

NASTAVA UKRAJINSKOG JEZIKA I KULTURE PO MODELU C Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 31. 3. 2021. 10:24

20.3.2021. učenici su pod vodstvom mentora ukrašavali pisanice.

 [više]

PROGRAM ODMORKO PROLJEĆE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 26. 3. 2021. 17:18

 [više]

2021. - MEĐUNARODNA GODINA SPELEOLOŠKIH OBJEKATA I KRŠA

Autor: SANJA HRVOJEVIĆ, 19. 3. 2021. 11:43

Veliko hvala gospodinu Daliboru Rešu, speleologu, ocu našeg učenika 5.a razreda Karla Reša,  koji nam je omogućio obilježavanje 2021. - Međunarodne godine speleoloških objekata i krša u našoj školi.

Gospodin Dalibor Reš održao je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, predavanje učenicima petih razreda o ljepotama podzemlja krških područja Hrvatske i važnosti očuvanja tog dijela naše prirodne baštine podijelivši s nama bogato iskustvo dugogodišnjeg bavljenja speleologijom.

 [više]

PROJEKT POPLOČAVANJE I SIMETRIJA

Autor: Tanja Soucie, 17. 3. 2021. 16:49

U sklopu projekta Popločavanje i simetrija izradili smo svoje prve matematičke knjige. Sve smo radili sami. Pisali sadržaj, snimali audio upute, crtali ilustracije, fotografirali, odabirali fotografije s odgovarajućom licencom za objavljivanje. Bilo je to vrlo zabavno, ali i poučno iskustvo. Naučili smo jako puno o preslikavanju ravnine, ali i o samom postupku izrade knjige.

Svoje smo knjige predstavili recenzentima (vršnjacima) i glavnoj urednici (profesorici Soucie) te smo povratne informacije iskoristili kako bi poboljšali svoj rad.

Nadamo se da će vam se naše knjige svidjeti.

Projekt: Popločavanje i simetrija

Ciljana skupina: 8. b, 8.c i 8.d

Ciljevi

 • Potaknuti znatiželju i kreativnost učenika
 • Potaknuti interes za učenje matematike
 • Potaknuti učenike na uporabu informacijske i komunikacijske tehnologije u obrazovne svrhe
 • Upoznati preslikavanja ravnine i primjenjivati ih na konstruktivne zadatke
 • Istražiti popločavanje ravnine

 

8.b

Vektori - Roko, Tin, Luka i Matej 

 

 

 [više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Melita Haluga, 16. 3. 2021. 14:15

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU
GODINU 2021./2022. NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

Poštovani roditelji,

Upis djece u 1. razred osnovne škole u školsku godinu 2021./2022. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba odmah po obavljenim pregledima, a provodi se u terminu od 31. ožujka do 15 lipnja 2021., sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sustavu stručnih povjerenstava (NN 67/14).

U 1. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2021. godine navršava 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2021.godine).

Prije upisa u 1. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termine pregleda djeteta:

1. U ambulanti nadležnog školskog liječnika putem online aplikacije www.terminko.com

 • Nadležni školski liječnik za našu školu je dr. Zorana Galić, Dom zdravlja Medveščak, Laginjina 16 ( tel. 01/ 4649 706 )

OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića,
Bogišićeva 13
Zagreb

Tel: 014649555, 014649706, 01 4649720
e-mail: os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr

2. U osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema prijavljenom mjestu prebivališta Lijepo molimo sve roditelje da nam putem elektroničke adrese škole ( os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr ) što žurnije dostave sljedeće podatke:

 • ZA DIJETE: ime i prezime, datum rođenja, adresa na kojoj dijete ima prijavljeno prebivalište/boravište;
 • ZA RODITELJA/SKRBNIKA: ime i prezime, kontakt broj telefona/mobitela, e-mail adresu

Napomena: roditelji koji su nam dostavili obrzac s kontakt podacima, ne trebaju ponovno slati podatke.

Čim dobijemo vaše kontakte, ponudit ćemo vam termin dolaska s djetetom u školu. Na razgovor će biti potrebno donijeti ispunjen Upitnik za roditelje (u prilogu), pedagoško zapažanje predškolske ustanove ( vrtić izdaje na zahtjev roditelja ), te eventualno dokumentaciju drugih ustanova ukoliko je dijete bilo obuhvaćeno procjenom, zdravstvenim, rehabilitacijskim ili drugim postupkom u predškolskoj dobi i/ili nalaz i mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja. Prilikom ulaska u školu potrebno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera.

Melita Haluga, ravnateljica

 [više]

SSK U RIJEČI I SLICI

Autor: Alma Kalinski, 16. 2. 2021. 21:58

Povodom Dana naše škole 17.2.2021.

Srdačno Vas pozivamo da posjetite virtualnu izložbu rezultata našega projekta za poticanje višejezičnosti i time uveličate proslavu

Dana naše škole!


Dopustite da Vas iznenadimo – uživajte u radovima učenika i učenica!

KLIKNITE NA SLIKU!
Suradnički tim SSK

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 7. 2. 2021. 21:01

U utorak, 9.veljače 2021., naša škola, u vodstvu Carle Gajšak i Sandre Bašić Kantolić obilježava Dan sigurnijeg interneta – Zajedno za bolji internet koji svake godine, u veljači, organizira Centar za sigurniji Internet iz Osijeka.Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“
"Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.“
 
Pozivamo sve zainteresirane učenike, roditelje i učitelje da nam se pridruže.
 
ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.
Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org.

 [više]

ORGANIZACIJE ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA OD 01. 2. 2021.

Autor: Melita Haluga, 29. 1. 2021. 15:03

 Odgojno-obrazovni rad u osnovnim školama Grada Zagreba od 01. 2. 2021. biti će organiziran prema modelu A (u školi) za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Molim roditelje i učenike od 5. do 8. razreda da obrate pozornost na mjesto i vrijeme ulaska u školu.

          I dalje je potrebno pridržavati se svih epidemioloških mjera.

          Za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture obavezno je imati opremu dugih nogavica i dugih rukava ( trenirku ili sl.).

          Učitelji će na prvom satu učenike upoznati s postupanjima u slučaju potresa, a tijekom dana će se organizirati evakuacijske vježbe (u obije smjene).

          Želim svima miran i uspješan nastavak školske godine.

Melita Haluga, ravnateljica

U Zagrebu 29. 1. 2021.

 

 [više]

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - PROŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 27. 1. 2021. 11:51

 [više]

PROTOKOL POSTUPANJA U SLUČAJU POTRESA ZA UČENIKE

Autor: Melita Haluga, 18. 1. 2021. 12:43

Dragi učenici i cijenjeni roditelji;

možemo se samo nadati da više neće biti ovako jakog potresa, no uvijek moramo biti spremni i oprezni, po mogućnosti bez širenja panike.

Stoga je važno da u svakom trenutku slijedite upute učitelja, posebno prilikom vježbi evakuacije i eventualnog potresa.  

 

               PROTOKOL POSTUPANJA U SLUČAJU POTRESA ZA UČENIKE

 

Ne očekujemo većih problema od onih koji su se događali, no uvijek moramo postupati odgovorno prema sebi i drugima. Stoga je posebno važno da mirno slijedite upute učitelje.

 

ZA VRIJEME NASTAVE

 • Ukoliko se dogodi potres za vrijeme trajanja nastave, a nalazite se u učionici, dok traje potres i trešnja, spustite se pod klupu i pokrijte glavu rukama. Odmaknite se od staklenih površina, ili od visokih predmeta, ormara i slično.
 • Ukoliko ste u blagovaonici ili na hodniku čučnite uz zid bez prozora i čekajte upute učitelja.
 • Zaštitite glavu jaknom, rukama ili torbom u slučaju urušavanja plafona, da vas padajući dijelovi ne bi ozlijedili
 • Ne napuštajte zgradu dok traje potres
 • Nakon smirivanja trešnje, učitelji će vas odvesti evakuacijskim putem ubrzanim hodom na zborno mjesto, igralište škole.

 

ZBORNO MJESTO

 • Na zbornom mjestu mirno slušajte upute učitelja i ostanite u grupi
 • Nemojte koristiti mobilne telefone za kontakte s ostalim članovima obitelji, jer će kontakt uspostaviti učitelji
 • Ne napuštajte zborno mjesto. Učitelji moraju znati gdje se nalazite. Ostanite u grupi poštujući epidemiološke mjere.
 • Ne pokušavajte sami odlaziti svojim kućama, pričekajte upute učitelja o povratku u učionice ili odlazak kućama.
 • Učitelj ostaje s učenicima do dolaska roditelja.
 • Roditelji su dužni doći po djecu na zborno mjesto razreda.
 • Roditelj ne odvodi djecu dok se ne javi dežurnom učitelju.

 

ZA VRIJEME POVRATKA KUĆAMA

 • Učitelji svakog trenutka moraju znati gdje ste. Postupite prema uputama učitelja. Kući možete otići tek kada roditelji dođu po vas ili učitelj kaže da odlazite kućama.
 • Prilikom odlaska prema kući, odmaknite se od rubova kuća da na vas ne bi pali crijepovi ili komadi žbuke. Pazite na automobile ukoliko se krećete po cesti.
 • Pokrijte glavu torbom, debljom odjećom ili rukama da se zaštitite od, mogućih, padajućih predmeta

 

 

U Zagrebu 17.1.2021.                                               Melita Haluga, ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Melita Haluga, 26. 12. 2020. 10:03

Dragi učenici i roditelji,

Zimski odmor učenika počinje 24.12. 2020. i traje do 15.1. 2021.

Drugo polugodište počinje 18.1.2021. i to sa smjenom 6.i 8. ujutro, 5. i 7. poslijepodne.

Svima vama i vašim obiteljima želimo blagoslovljen Božić i zdravu, mirnu i sretni novu 2021. godinu.

Djelatnici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića

Melita Haluga, ravnateljica

 [više]

HUMANITARNA AKCIJA ZA SPECIJALNU BOLNICU ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI GORNJA BISTRA

Autor: Melita Haluga, 18. 12. 2020. 18:53

Učenici 4.c razreda pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja potrepština za djecu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
Akciji su se priključili i ostali učenici naše škole, kao i Awt International i Porshe Jankomir koji nam je omogućio prijevoz donacije.
Dobro je činiti dobro!

"....zahvaljujemo na posvećenosti koju ste pokazali u provođenju ove humanitarne akcije. Sve darovano je od velike pomoći u našem cilju osiguranja što boljih uvjeta života našim bolesnicima. Njihov boravak u našoj bolnici nije samo dugotrajno, stručno i zahtjevno liječenje već uključuje i dugotrajan boravak prilikom kojeg treba pružiti uvjete pravog doma kakvo svako dijete zaslužuje.

I u tome smo, uz pomoć donatora, uspješni.

Prenesite naše dobre želje i pozdrave cijeloj školi, a Vama od srca svako dobro! " 

TAJNIK SPECIJALNE BOLNICE ZA KRONIČNE BOLESTI DJEČJE DOBI GORNJA BISTRA

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 11. 12. 2020. 11:48

 

POVRATAK U ŠKOLU

Poštovani roditelji,

prema odobrenju Gradskog ureda za obrazovanje danas nam je zadnji dan rada po modelu C i od ponedjeljka se vraćamo na rad u školi ( model A).

Učenici dolaze u školu prema rasporedu za A tjedan.

Molim Vas upozorite učenike na pridržavanje rasporeda ulazaka u školu i obavezu nošenja maski. Razredi ne mogu ulaziti u školu bez predmetnog učitelja koji ih ima prve sate i učitelji kontroliraju imaju li učenici maske. Ukoliko netko nema masku može ju dobiti kod mene ili u tajništvu.

Obaveza svih je nositi maske. Za sve nejasnoće obratite se razrednicima.

Želim vam ugodan vikend i da zdravi i zadovoljni dočekate praznike. Srdačan pozdrav.

S poštovanjem, Melita Haluga

U Zagrebu 11. 12. 2020.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Melita Haluga, 11. 12. 2020. 11:46

OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb, Bogišićeva 13 TEL. 4649-706,  4649-720 os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr 
   
OBAVIJEST 
 
Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja o izmjeni odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. 
 
Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 18. siječnja 2021. godine. 
 
 
U Zagrebu 11. 12. 2020. 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 17. 11. 2020. 20:39

 [više]

DABAR 2020

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 14. 11. 2020. 17:32

"Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji." http://ucitelji.hr/dabar2020/)

I ove je godine naša škola sudjelovala na međunarodnom online natjecanju iz informatike  "Dabar 2020", koje se provodilo od  9. do 13. studenoga. Zahvaljujemo se svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju i nestrpljivo očekujemo rezultate !!!

Vaše profesorice

Carla Astrid Gajšak i Sandra Bašić Kantolić

 [više]

UPUTE VEZANE ZA ŠKOLSKE TABLETE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 5. 11. 2020. 19:43

Poštovani roditelji i učenici,

zbog velikog broja upita vezanih za školske tablete u prilogu vam dostavljamo UPUTE koje je korisno pročitati. Možda dobijete neke od odgovora na vaša pitanja. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Melita Haluga, 29. 10. 2020. 21:17

JESENSKI PRAZNICI

2. i 3. 11. 2020. su jesenski praznici

Nastava počinje 4. 11. 2020. prema uobičajenom rasporedu, A-tjedan.

Želim Vam ugodan odmor.

Ostanite zdravi!

 Melita Haluga, ravnateljica

 [više]

REZULTATI MEĐUNARODNOG NATJECANJA IZ MATEMATIKE "KLOKAN 2020" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 24. 10. 2020. 17:01

ČESTITAMO SVIM NAŠIM UČENICIMA KOJI SU UŠLI U IZBOR 10% NAJBOLJIH NATJECATELJA  U RH NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE „KLOKAN BEZ GRANICA 2020“.

PČELICE

9. LUCIJA RILJE 48,75

11. MIA KRIŽMAN 47,50

32. EVA KOVAČIĆ KOLMAN 37,50

LEPTIRIĆI

257 20 LUKA ILIĆ 46,00

ECOLIER

7. KLARA ANTIĆ 110,00

15. JAKOV PENZAR 105,00

17. STIPE OSTOJIĆ 103,75

21. DORIAN KOVAČEVIĆ 101,00

35. MARA HOFMANN 95,00

45. MAJA MANDIĆ 91,25

BENJAMIN

10. JAKOV STEVANOVIĆ 108,75

39. TOMA KOŽULJ 93,75

 

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA PETIH I SEDMIH RAZREDA

Autor: Melita Haluga, 23. 10. 2020. 14:23

TABLETI ZA UČENIKE 5. I 7. RAZREDA
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme Škola za život sufinanciranog u okviru Europskog socijalnog fonda nabavilo je tablete petih i sedmih razreda u školskoj godini 2020./2021.
Učenici 5.-ih i 7.-ih razreda dobit će na korištenje svaki svoj uređaj.

OBVEZE UČENIKA - Nakon preuzimanja tableta učenici su dužni odgovorno se odnositi prema dobivenom uređaju.

OBVEZE RODITELJA - Roditelji se potpisom dokumenta za preuzimanje obvezuju nadoknaditi štetu u slučaju gubitka, uništenja ili oštećenja tableta te na vraćanje tableta po ispisu iz škole ili po završetku osnovnoškolskog obrazovanja.

SADRŽAJ KUTIJE - Na svakoj kutiji s prednje strane stoji ime i prezime učenika, razred i serijski broj tableta koji je različit za svakog učenika. Unutar kutije nalazi se tablet , punjač (USB-C), upute za korištenje .
Napomena: kutija i sav sadržaj kutije mora biti vraćen prilikom vraćanja tableta ! Tableti su vezani uz ime i prezime učenika tj. uz njihove AAI@EduHr elektroničke identitete. Pristup bez naplate omogućen je internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi.
 

SKOČNE OBAVIJESTI (PROMDM) - Prilikom uključivanja tableta i spajanja na internet tablet se sinkronizira sa sustavom ProMDM te ćete možda dobiti određene skočne poruke vezane uz ProMDM ili aplikacije koje koristite.
 

REVERS TABLETA - Popunjeni i potpisani revesr potrebno vratiti razrednici/razredniku u što kraćem roku.
 

SERVIS TABLETA - U jamstvenoj izjavi možete vidjeti što sve pokriva jamstvo. Jamstveni rok je 24 mjeseca. U slučaju da je do kvara došlo vašom greškom troškove slanja, popravka i povrata tableta sa servisa snose roditelji. Tablete ne šaljete vi na servis nego se morate obratiti administratoru tableta u školi na e-mail adresu: carla.gajsak@skole.hr s detaljnim opisom kvara/problema i ako je potrebno s fotografijom. Prilikom slanja e-maila navedite ime i prezime, AAI@EduHr elektronički identitet te serijski broj tableta.

E-mail za sve upite vezano uz tablete je carla.gajsak @skole.hr . S obzirom na veliki broj tableta, na sve vaše upite ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

 [više]

CODE WEEK U OŠ SSK

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 21. 10. 2020. 22:14

Europski tjedan programiranja (EU Code Week) društvena je europska inicijativa koja se održava od 10.-25. listopada 2020. i čiji je cilj na zabavan i angažirajući način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Naša je škola ovaj tjedan obilježila događaj aktivnostima koje uključuju programiranje micro:bitova.

Carla Astrid Gajšak i Sandra Bašić Kantolić

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Melita Haluga, 20. 10. 2020. 22:11

Poštovani roditelji,

Naša škola radi po modelu A. nastava se održava  u školi.

Nastavno na epidemiološku situaciju, a kako bismo bili spremni za prelazak na B ili C model školovanja , učitelji otvaraju i isprobavaju rad u virtualnim učionicama.

Virtualne učionice trenutno miruju.

Molim da u slučaju bolesti ili drugog izostanka ne očekujete da učitelji rade individualno u virtualnoj učionici.

Zahvaljujem za razumijevanje.

 S poštovanjem,

 Melita Haluga

 [više]

ODMORKO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 10. 10. 2020. 07:26

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA

Autor: Sandra Bašić Kantolić, 16. 9. 2020. 15:10

U četvrtak, 17. rujna 2020. u našoj je školi provedeno  međunarodno natjecanje iz matematike "Klokan bez granica" koje je, zbog epidemioloških razloga, prošle školske godine odgođeno.

Natjecalo se ukupno 96 učenika od 3. - 8. razreda. Pohvaljujemo sve učenike koji su pristupili natjecanju i čekamo rezultate koji će biti objavljenji na stranicama HMD-a.

 • objava rješenja - 16. 10. 2020.  na internetskoj stranici  HMD-a
 • objava neslužbenih rang - lista - 19. 10. 2020. na internetskoj stranici  HMD-a
 • primjedbe na plasman ili netočne podatke - do 26. 10. 2020. u 23:59
Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se od 3. studenog 2020. godine. 
 
 [više]

UPUTE RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 6. 9. 2020. 09:25

Dragi učenici i učenice, poštovani roditelji i staratelji,

Kako bismo sigurno zakoračili u novi školsku godinu dostavljam Vam nekoliko osnovnih uputa. Upute su izrađene temeljem uputa HZJZ–a i MZO-a. Tekst preporuka nalazi se na poveznicama:

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%
20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%20(29.8.2020).pdf

https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/
Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Na početku prošle školske godine nismo niti razmišljali o preporukama kakve imamo danas, ali sada smo u potpuno novoj situaciji i moramo se naučiti živjeti i raditi na novi način. Sigurna sam da zajednički možemo odgovoriti i na ovaj izazov. U nadi da će ove mjere biti dovoljne da ostanemo zdravi i nastavu pohađamo u školi, srdačno Vas pozdravljam.

Melita Haluga, ravnateljica

nastavak pod [više]

 

 [više]

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI SMJENA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020. / 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 6. 9. 2020. 09:06

U ŠKOLSKOJ GODINI 2020. / 2021. NASTAVA ĆE BITI ORGANIZIRANA U DVIJE SMJENE.

1. SMJENA 4., 5. i 7. RAZRED

2. SMJENA 6., 8. i 6. OŠ I. Merza

Prvi tjedan nastave od 7. 9. 2020. 4., 5. i 7. idu u jutarnju smjenu, a 6. , 8. i 6. OŠ Dr. Ivan Merz u popodnevnu smjenu.

Smjene će se izmjenjivati po tjednima.

Ravnateljica, Melita Haluga

 [više]

IZJAVA ZA SAMOSTALAN ODLAZAK KUĆI DJETETA IZ PRODUŽENOG BORAVKA I IZJAVA O PREUZIMANJU DJETETA IZ PROGRAMA PRODUŽENOG BORAVKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Melita Haluga, 6. 9. 2020. 08:46

Poštovani roditelji učenika produženog boravka,

u privitku možete pronaći  izjave vezane za odlazak kući djeteta iz programa produženog boravka.

Ravnateljica, Melita Haluga

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: Melita Haluga, 31. 8. 2020. 21:16

Poštovani roditelji!

Sukladno najnovijim preporukama i uputama HZJZ i MZO-a glede učenika / djelatnika koji spadaju u izrazito vulnerabilne (osjetljive ) skupine glede zdravstvenog stanja, odnosno kada u slučaju zaraze postoji povećani rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19.

Cjelokupni tekst preporuka nalazi se na poveznicama: 

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Modeli%20i%
20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%20(29.8.2020).pdf

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

 

Ukoliko Vaše dijete ili osoba s kojom Vaše dijete dijeli kućanstvo spada u skupinu izrazito vulnerabilnih (osjetljivih ) skupina glede zdravstvenog stanja, molimo Vas da postupite prema sljedećim koracima:

1. Roditelj učenika treba se javiti (sa nalazima liječnika specijalista) liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno nadležnom pedijatru.

2. Liječnik primarne zdravstvene zaštite/pedijatar izdaje svoju potvrdu/mišljenje/preporuku. Liječnik u potvrdi /mišljenju daje svoju preporuku glede pohađanja nastave ( str. 29. uputa MZO-a).

U gore spomenutom dokumentu, liječnik na individualnoj razini, također daje i preporuke i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske, a obzirom na zdravstveno stanje učenika ( str.6. preporuke HZJZ).

3. Ukoliko bi izostanak učenika bio dulji od mjesec dana, osim preporuke liječnika primarne zdravstvene zaštite/pedijatra, svoju preporuku treba dati i liječnik školske medicine.

Ljubazno Vas molimo da potvrdite primitak ove obavijesti i eventualne preporuke liječnika do srijede, 2. 9. 2020. dostavite na mail razrednika iz školske godine 2019./2020.

S poštovanjem, Melita Haluga, ravnateljica

 [više]

VIRTUELLE AUSSTELLUNG

Autor: Alma Kalinski, 1. 7. 2020. 10:21

SCHÜLERARBEITEN AUS DEM

ONLINE-UNTERRICHT 2020

Ovdje možete pogledati izbor iz mnogobrojnih učeničkih radova nastalih tijekom nastave njemačkoga jezika na daljinu u 4., 5., 7. i 8. razredu, za koje smo prikupili suglasnosti.

Napominjem, to je izbor jer lijepih radova ima daleko više nego što ih ovdje možemo izložiti. Oni su rezultat marljivog rada učenika na nekim temama, ali i izraz kreativnosti i dokaz jezične kompetencije učenika.

Stoga nam svima mogu i trebaju biti na ponos i služiti kao podsjetnik na to da se (i) u teškim vremenima itekako može učiti i stvarati.

Klikom na sliku možete pristupiti stranici na kojoj su objavljeni radovi učenika.

 
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Upisi u srednju 2019./2020.
RASPORED ULASKA U ŠKOLU

RASPORED TRAJANJA SATI

RASPORED PREHRANE

KALENDAR ŠKOLE 2021./2022.
e-Dnevnik
PODRŠKA NA DLANU
VODIČ KROZ VELIKE PROMJENE

Priloženi dokumenti:
Mali vodic kroz velike promjene.pdf

Protiv govora mržnje
POPIS UDŽBENIKA ZA POVRAT

POPIS UDŽBENIKA

Internetom protiv ...
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb / Bogišićeva 13, HR-10000 Zagreb / os-sskranjcevic-zg.skole.hr / os-sskranjcevic-zg@os-sskranjcevic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju